رسته‌ها
خاطرات سپهبد پالیزبان
امتیاز دهید
5 / 4.2
با 0 رای
امتیاز دهید
5 / 4.2
با 0 رای
از مقدمه:
گردآورندگان حوادث که مجموعه ای از روایات را فراهم می آورند، خدمت در خور تحسینی به جامعه بشریت می نمایند. چه علاوه بر این که این خاطرات بعدها فروغی درخشان در پیش پای بازماندگان خواهد بود تا بدانند کی بوده اند، از کجا آمده اند، و به کجا می روند، این امکان را بوجود میآورند تا برخی از رموز و ابهامات تاریخ در لابلای سطور آن پدیدار گردد و به تاریخ معاصر کشور کمک نماید.
من شخصا معتقدم هر فرد که در راس فامیل قرار دارد و حوادثی را پشت سر گذاشته است، باید خاطرات خویش را به رشته تحریر در آورد که بازماندگان وی بعدها از گذشته خویش آگاه باشند. هر اجتماعی اعم از یک فامیل یک قبیله یا یک ملت بزرگ باید با تجزیه تحلیل وقایع گذشته به نقاط ضعف، اشتباهات، لغزشها و جهشها و لحظات تیره و درخشان خویش پی ببرد و در صدد اصلاح معایب برآید و همیشه شعارش این باشد با تصمیمی راسخ یک قدم جلوتر باید رفت.
اجتماعی که خود را نشناسد مانند کسی ست که در شوره زاری ویلان و سرگردان است. شناسایی نیاکان و مطالعه سرگذشت آنان یک وظیفه مقدس و یک غریزه بشری است...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
498
آپلود شده توسط:
souba
souba
1403/10/26
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی خاطرات سپهبد پالیزبان

تعداد دیدگاه‌ها:
1
پالیزبان در مهرماه 1318 پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده افسری با درجه ستوان دومی، خدمت در ارتش را آغاز کرد. به دنبال ورود نیروهای ارتش سرخ از شمال به خاک ایران در روز سوم شهریور 1320 و فرار فرماندهان و افسران ارتش رضاخانی، وی نیز که در اطراف مهاباد خدمت می‌کرد، ناچار فرار می‌کند و پس از مدتی سرگردانی در کوهها و بیابانهای منطقه سرانجام توسط نیروهای روسی دستگیر می‌شود، امّا پس از فرار از دست آنها، به کرمانشاه و نزد ایل خود می‌رود. به دنبال صدور اطلاعیه‌ ارتش مبنی بر بازگشت افسران و درجه‌داران، مجدداً به ارتش باز می‌گردد. پالیزبان در جریان درگیریهای نیروهای ارتش با عشایر کردستان و نیز ماجرای ورود ارتش به آذربایجان و کردستان پس از فروپاشی حکومت فرقه دموکرات در پی توافقهای حاصله میان ایران و شوروی، به همراهی این نیروها به فعالیت می‌پردازد. وی سپس به معاونت هنگ منصور کرمانشاه و فرماندهی هنگ اخگر تبریز منصوب می‌شود و در ادامه فعالیت در ارتش، ریاست ستاد لشگر لرستان و پس از آن معاونت فرماندهی این لشگر را برعهده می‌گیرد. وی در سال 1336، با تصدی ریاست سازمان ویژه اداره دوم که پست کم اهمیتی در این اداره به شمار می‌رفت، فعالیت خود را در اطلاعات ارتش آغاز می‌کند و پس از آن عهده‌دار مسئولیت سازمان اطلاعات استراتژیکی اداره دوم می‌گردد. پالیزبان در زمان ریاست سپهبد کمال بر اداره دوم به عنوان معاون این اداره منصوب می‌شود و با برکناری سپهبد کمال از این مسئولیت، وی ریاست اداره دوم ارتش را برعهده می‌گیرد. سپهبد عزیز پالیزبان پس از فراغت از مسئولیتهای نظامی و اطلاعاتی، به مسئولیتهای فرهنگی و سیاسی گمارده می‌شود و در این راستا عهده‌دار مسئولیتهایی مانند عضو هیئت مدیره دانشگاه رازی کرمانشاه، معاونت نخست‌وزیر، سناتور انتخابی استانهای کرمانشاه، ایلام و کردستان و همچنین استانداری کرمانشاه می‌گردد. به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی، پالیزبان با حمایت مالی غرب، اقدام به گردآوری نیروهای ضدانقلاب در نواحی مرزی ایران و ترکیه نمود و با تجهیز و تسلیح آنها، تحرکات مسلحانه‌ای را در این نواحی و هماهنگ با اهداف و نقشه‌های دشمنان استقلال و آزادی ایران آغاز می‌نماید که البته نتیجه‌ای در بر نداشت.
خاطرات سپهبد پالیزبان
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک