رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

دینکرد کتاب سوم: بخش دوم ۱۹۴-۱۱۳

دینکرد کتاب سوم: بخش دوم ۱۹۴-۱۱۳
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 17 رای
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 17 رای
پژوهش و آوانگاری: فریدون فضیلت

به همراه آوانویسی، واک‌نویسی و برپایه‌ی دینکرد چاپ مَدَن

کتاب سوم دینکرد با درون‌مایه‌ی اندرزنامه‌های پهلوی اسفندماه ۱۳۹۶ خورشیدی در شمارگان ۲۰۰ از سوی انتشارات برسم به مدیریت دیناز دهنادی به چاپ رسیده است.
تدوین‌کنندگان پیشین این کتاب آذرفرنبغ پسر فرخزاد، آذرباد پسر امید بوده‌اند. متن این کتاب اشراقی به زبان پهلوی است.
پیش از این کتاب سوم تا پنجم دینکرد با عنوان دفتر یکم و کتاب ششم تا نهم دینکرد با عنوان دفتر دوم به کوشش فریدون فضیلت به چاپ رسیده است.
گفتنی است دانش‌نامه‌ی دین مزدایی، دینکرد نامیده می‌شود. از ۹ نسک این کتاب، کتاب‌های یکم و دوم برای همیشه از دسترس خارج شده است ولی از نسک‌های سوم تا نهم آن ترجمان‌هایی به زبان فرانسه، انگلیسی و فارسی در دست است.
فریدون فضیلت در گفت‌وگو با «امرداد» درباره‌ی این کتاب گفت:
«در این کتاب دو ترجمه یکی ترجمه‌ی واژه به واژه و یکی سلیس آمده است. از آن‌جایی که زبان پهلوی نقش مرکزی در پژوهش‌های ایرانشناسی و دین‌شناسیِ تطبیقی دارد، می‌تواند منبع خوبی برای فلسفه‌ی اشراقی و این‌گونه مطالعات باشد.» فضیلت درباره‌ی برنامه‌های آینده‌اش گفت: «بناست دو کتاب پیشین را هم مانند کتاب کنونی آوانویسی کنم و در برنامه‌ای دیگر نیز کتاب وندیداد پهلوی و اوستایی را هم منتشر کنم.»

دینْ‌کرد یا دینکرت کتاب سترگی است به زبان پارسی میانه «پهلوی»، که آن را به درستی «دانشنامه‌ی مَزْدَیَسْنی» یا «درسنامه‌ی دین مزدایی (زرتشتی)» خوانده‌اند.
واژه‌ی «دینْکرد» را می‌توان به «کرده های دینی یا کارهای دینی و نیز نوشته‌ی دینی» برگردانید.
دینْکرد فراهم آمده از نوشته‌هایی است که زمان نگارش و نیز نویسندگان آن‌ها سراسر شناخته نیستند و نبیگی که در دستان ماست بر پایه‌ی این نوشته‌ها در سده‌های نهم و دهم ترسایی به دست دو تن از فرهیختگان تاریخ فرهنگ ایران‌زمین به نام‌های آذرفَرْنْبَغِ فرخزادان و آذربادِ امیدان گردآوری و سامان‌بندی شده است. آذرفَرْنْبَغِ فرخزادان همان فرزانه‌ای است که در دربار مامون، خلیفه‌ی عباسی، با مانوی به اسلام گرویده‌ای که نام خود را به عبدالله دگر کرده بود به گفت‌وگو پرداخت و از این گفت‌وگو پیروز بیرون آمد که گزارش این گفت‌وگو در مادیان گجستگ ابالیش آمده است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
sasanpeter1949
sasanpeter1949
1398/10/23

کتاب‌های مرتبط

اساطیر ایرانی
اساطیر ایرانی
4.5 امتیاز
از 15 رای
ویسپرد
ویسپرد
4.5 امتیاز
از 26 رای
درباره ظهور و علائم ظهور
درباره ظهور و علائم ظهور
4.4 امتیاز
از 67 رای
سوشیانس (موعود مزدیسنا)
سوشیانس (موعود مزدیسنا)
4.6 امتیاز
از 32 رای
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی دینکرد کتاب سوم: بخش دوم ۱۹۴-۱۱۳

تعداد دیدگاه‌ها:
1
این کتاب کامل نیست و بخش آوانویسی آن حذف شده لطفا نسخه کاملتر آن را که شامل آوانویسی است بگذارید
دینکرد کتاب سوم: بخش دوم ۱۹۴-۱۱۳
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک