رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

اهداف دین از دیدگاه شاطبی

اهداف دین از دیدگاه شاطبی
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 13 رای
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 13 رای
سخنی با خواننده:
آنچه توانست از مسلمانان صدر اسلام، فرهنگ سازانی در مقیاس جهانی بار آورد و بذر تمدن اسلامی را بارور کند، عنصر اجتهاد بود. مسلمانان با الهام از قرآن کریم و تعالیم پیامبر اکرم (ص) توانستند در مدتی کوتاه، تمدنی باشکوه پدید آورند که نظیر نداشت و در عرصه حقوق و وضع قوانین، عنصر اجتهاد، راهنمای فقیهان بود و بر اثر تضارب آرا و تعمق در احکام دین و اهداف آن، فقهی نیرومند پدیدار شد.
گرچه این حرکت میان شیعه بی انقطاع ادامه یافت و هم اکنون شاهد دریای ژرف فقاهت از ثمره اجتهاد هستیم، در اثر عوامل گوناگونی اجتهاد در میان اهل سنت با فرمان حکومتی ممنوع گشت و باب اجتهاد مسدود شد. اینکه دقیقا چه عواملی دست به دست یکدیگر دادند و خلفا را به منع اجتهاد در احکام و اکتفا به اجتهاد ائمه اربعه وادار کردند، نیاز به بحثی جداگانه دارد، اما یک چیز مشخص است و آن اینکه این حرکت از سر اضطرار بود نه اختیار و کوششی بود برای دفع افسد به فاسد.
خلفا برای پیشگیری از ادامه هرج و مرج فکری و فروپاشی نظام اجتماعی، آسانترین - اگر چه نه درست ترین - راه را برگزیدند و با منع اجتهاد، عملا تفکر دینی را منع کردند و حفظ وضع موجود را به بهای تباه کردن شاخص ترین خصلت فقهی اسلام یعنی اجتهاد برگزیدند. اگرچه این حکم سده ها بر اندیشه فقیهان اهل سنت حاکم و جریان غالب از آن پیروان اجتهاد ائمه اربعه بود، امروزه مساله به شکل دیگری مطرح است...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1397/07/20

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی اهداف دین از دیدگاه شاطبی

تعداد دیدگاه‌ها:
1
وسط کار دانلود فایل متوقف شد و ادامه پیدا نکرد، اجازه دانلود دوباره همون فایل رو هم به خاطر سیستم امتیازی نمیده
مشکل سیستم رو اصلاح کنید لطفا
اهداف دین از دیدگاه شاطبی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک