رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

نماد در فرهنگ بختیاری

نماد در فرهنگ بختیاری
امتیاز دهید
5 / 0
با 0 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 0
با 0 رای
از متن کتاب:
درباره ی واژه ی بختیاری نظریه های گوناگون گفته اند از آن جمله:
- از هرودت مورخ شهیر نقل می کنند که بختیاریها از نژاد قدیم ایرانی اند که از سمت جبال آرارات و قفقاز به سوی مشرق حرکت کردند. جماعتی از آنها به جنوب رود جیحون (دیار بلخ) رسیدند و چون اراضی را خوب و وسیع و بلامنازع یافتند، به فال نیک گرفتند. در محلی که آن را «بخت آر» نامیده اند، مسکن گزیدند و چون از باختر آمدند به آنها باختریان می گفتند.
- روایتی عامی است که می گویند این قوم از نسل شخصی به نام «بختیار» پا گرفته است. برخی میگویند واژه ی - بختیاری اولین بار در کتاب «تاریخ گزیده» به صورت نام یکی از قبایل «لر بزرگ»، در مقابل لر کوچک (لرستانیها) ضبط شده است.
- برخی دیگر می گویند، این واژه در زمان صفویه به صورت نام یک ایل و هم عنوان یک منطقه سیاسی نام برده شده است.
- بعضی دیگر معتقدند این واژه مرکب از دو جزء «بخت» و «یاری» بوده که چون این قوم در یکی از جنگ ها به کمک شاه اسماعیل صفوی شتافتند و دشمن را شکست دادند، شاه اسماعیل نیز از خوشحالی این ماجرا گفت امروز بخت یار من شده است (تاریخ بختیاری - سردار اسعد).
- عده ای میگویند نام بختیاری از «بختیار» در اوستایی زرتشت گرفته شده است، که معنای رهاننده و منجی را می دهد. در ادبیات ساسانی «بوختیار» به معنی نجات دهنده آمده است.
ضمن احترام به دیدگاههای بالا که نظریه ی هرودت پسندیده تر به نظر می آید اما چگونه این قوم به جغرافیای فعلی وصل شده اند؟...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1396/05/16

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی نماد در فرهنگ بختیاری

تعداد دیدگاه‌ها:
0
دیدگاهی درج نشده؛ شما نخستین نگارنده باشید.
نماد در فرهنگ بختیاری
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک