رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

ایران، کلده و شوش

ایران، کلده و شوش
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 48 رای
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 48 رای
به کوشش: دکتر بهرام فره وشی

همراه با ۳۳۶ کلیشه روی چوب از عکس های مولف و دو نقشه
مادام ژان دیولافوا (به فرانسوی: Jane Dieulafoy) همسر مارسل اوگوست دیولافوا (۱۸۴۳ ۱۹۲۰)، مهندس راه و ساختمان و باستان‌شناس فرانسوی بود و به همراه همسرش از سوی دولت فرانسه برای انجام کاوش‌های باستان‌شناسی سه بار به ایران سفر کردند. اولین مسافرت آنها در سال ۱۸۸۱ به بنادر جنوبی ایران صورت گرفت. مادام دیولافوا مطالعات و مشاهدات اجتماعی و یافته‌های باستان‌شناسی همسرش را به صورت یادداشت‌های روزانه جمع‌آوری کرد و در دو کتاب جداگانه انتشار داد.
تاب اول با نام مسافرت دیولافوا در ایران و شوش و کلده است. این کتاب یکی از منابع مفید برای تحقیق در تاریخ دوره قاجاریه به ویژه سالهای سلطنت ناصرالدین شاه، و آشنایی با اوضاع اجتماعی و اقتصادی مردم ایران در عصر مذکور به شمار می‌رود. طرح‌ها و نقاشی‌ها و عکس‌هایی که مولف از مکان‌ها و اشخاص تهیه کرده در کتاب به چاپ رسیده‌است.
کتاب دوم مشتمل بر یادداشت‌های سفر دوم و سوم آنهاست و سال‌های ۱۸۸۴ تا ۱۸۸۶ را در بر می‌گیرد.
دیولافوا در در ۲۰ اکتبر ۱۸۸۶ به دریافت مدال لژیون دونور نائل آمد.
اشیای باستانی پرشماری بوسیلهٔ این زوج از کاخهای هخامنشی داریوش بزرگ و اردشیر دوم در شوش به موزهٔ لوور پاریس انتقال یافت، که اکنون در معرض نمایش قرار دارد.
گفته می‌شود که هنگام انتقال اشیاء یافته شده به فرانسه آسیب‌های بسیاری را بر یافته‌های کاوش‌های باستان‌شناسی ایران وارد ساخته است. ژان دیولافوا در کتاب خاطراتش راجع به کاخ آپادانای شوش می‌گوید:
دیروز گاو سنگی بزرگی را که در روزهای اخیر پیدا شده‌است با تاسف تماشا می‌کردم، در حدود دوازده هزار کیلو وزن دارد! تکان دادن چنین تودهٔ عظیمی غیر ممکن است. بالاخره نتوانستم به خشم خود مسلط شوم، پتکی بدست گرفتم و بجان حیوان سنگی افتادم. ضرباتی وحشیانه به‌او زدم. سر ستون در نتیجه ضربات پتک مثل میوهٔ رسیده از هم شکافت...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
hanieh
hanieh
1396/04/09
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی ایران، کلده و شوش

تعداد دیدگاه‌ها:
9
کتابی است بسیار خواندنی و جالب. ترجمه ی آن نیز روان و ساده است. در این کتاب ماجراهای سفر مادام دیالافوا به ایران و اتفاقاتی که برایش در این سفر حادث گردیده بیان شده است. کتاب با نقاشی هایی که او خود از مردم کشورمان کشیده است بیشتر جذاب گردیده و موقعیت و وضعیت اجتماعی و فرهنگی مردم کشورمان را در حدود 150 سال پیش نشان می دهد. مثلا اینکه در آن زمان کشتی های اروپایی در رودخانه ی کارون در اهواز صف کشیده بودند تا گندم خوزستان را به اروپا حمل کنند!
سلام لطفا اجازه دانلود این کتاب را فراهم نمایید.سپاس
من کتاب دوم رو خوندم و خیییییییییلی لذت بردم ،ممنون که امکان مطالعه این کتاب رو برای ما فراهم کردید.
ضمن عرض ادب و سپاس، ساز و کار امتیاز در سایت و چگونگی دانلود کتابها را در صورت امکان شرح دهید، در ضمن سفرنامه مادام ژان دیالافوا دو مزیت عمده دارد، نخست رویکرد باستان شناسانه آن و دوم نقشه ها و گراورهای آن، مزیت دیگر این سفرنامه دقت نظر و شرح جز به جز مشاهدات و مسموعات وی با دقت فراوان است که بر خلاف سفرنامه های دیگر دوره قاجار دو ویژگی عمده مولف اثر را نشان میدهد، نخست محقق بودن وی و روحیه پژوهشی و دوم دقت نظر و ثبت جز به جز آنچه که دیده و گاهی آنچه که شنیده است...
بخش تخت سلیمان با نگاره هایش بسیار نکته ها دارد...
کتابهای بسیار خوبی را در آرشیو دارید.از عضویت در اینجا خرسند شدم
از امتیازهایی که بر ارزش این سفرنامه می افزاید عکسهایی است که از آثار باستانی، پیشه ها و زندگی روزانه مردم بوسیله این باستان شناسان گرفته و یا نقاشی شده است. زیرا امروز از آثار واقعی این تصویرها هیچ نشانی باقی نمانده است.
سپاس
ایران، کلده و شوش
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک