سفر تاجیکستان
نویسنده:
نسیم خاکسار
امتیاز دهید
نسیم خاکسار (۱۳۲۲ آبادان) از نویسندگان و نمایشنامهنویسان ایرانی است. از او ۲۶ جلد کتاب تاکنون چاپ شده است. چندین اثر آقای خاکسار به زبان هلندی نیز ترجمه شدهاست. این اثرها عبارتند از: بقال خرزویل، سفر تاجیکستان، بادنماها و شلاقها و نمایشنامهٔ زیر سقف.
نسیم خاکسار در دانشسرای معلم در اصفهان و همدان تحصیل کرد و چند سالی در روستاهای آبادان و بویراحمد آموزگار بود. او داستاننویسی را از سال ۱۳۴۴ آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ بازداشت شد. وی پس از انقلاب ناچار به ترک ایران شد و در هلند اقامت نمود.
بیشتر
نسیم خاکسار در دانشسرای معلم در اصفهان و همدان تحصیل کرد و چند سالی در روستاهای آبادان و بویراحمد آموزگار بود. او داستاننویسی را از سال ۱۳۴۴ آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ بازداشت شد. وی پس از انقلاب ناچار به ترک ایران شد و در هلند اقامت نمود.
آپلود شده توسط:
teekany
۱۳۸۸/۱۰/۲۵
دیدگاههای کتاب الکترونیکی سفر تاجیکستان
✅ تاجیکستان اکنون یکی از کوچکترین کشورهای آسیای میانه است. کشوری با تن کوچک و سر بزرگ، زیرا گهواره بزرگترین تمدن منطقه بوده است. سه قهرمانی که تاجیکستان انتخاب کرده، یعنی کورش، اسماعیل سامانی و فردوسی، مبین این معناست که می خواهد سراسر تاریخ را بپوشاند
✅ خراسان بزرگ و فرارودان که تا کرانه سیحون کشیده می شوند، کهن ترین نام ها را به یاد می آورند:
ست، طالقان، فاریاب، بلخ، بامیان، گوزگانان، مولیان، بدخشان، پشت آموى، زم، ختلان، شکنان، ترمذ، بخارا، سمرقند و سغد.
✅ این شهرها در شاهنامه آمدهاند که مورد کشمکش جنگ بزرگ ایران و توران بودهاند. در نامه پیران به گودرز، وعده داده میشود که همه آنها به ایران بازگردانده شوند، زیرا پیش از آن از جانب تورانیان اشغال شده بودند: در تاریخ هم این سرزمینها از هخامنشی تا پایان دوره ساسانی، در قلمرو ایران بزرگ بودهاند که بعد سه کشور ایران و افغانستان و تاجیکستان از آن بیرون آمدند.
✅ تاجیکستان را باید کشور رودکی خواند؛ پیر روشنضمیر دلزنده همیشهجوان ... در این بخش از جهان (که ایران و تاجیکستان و افغانستان باشد) گویا بی شعر کاری به سر نمیرود. همه مفاهیم باید از مسیر تخیل شاعرانه عبور کنند تا قابل دریافت گردند. تاجیک ها صرف نظر از اینکه چه مرامی داشته باشند، به ادب فارسی-تاجیکی دلبستگی دارند. اکثر باسوادان آنها بیت هایی از حافظ و سعدی از بر دارند.
✅ به کورش بسیار نازیده میشود که او را پایهگذار تمدن کل منطقه میدانند. هم چنین به زرتشت که برخاسته از این سرزمینش میشناسند. البته تاجیکها نمیخواهند آنها را از آن خود قلمداد کنند. «کشور مادر» ایران است، ولی در گذشته تمدن مشترک و سرزمین مشترکی وجود داشته که اکنون میان سه کشور اشتراک دارد. من در سخنرانی خود در شهر دوشنبه اشاره کردم که این سه کشور( ایران - افغانستان- تاجیکستان) باید وجوه مشترک خود را بازیابند. جدایی خاک نباید مانع بازیافت اشتراکهایی گردد که بدنه زنده تمدنی از سیحون تا خلیج فارس را در بر میگیرد.
📚 بازتابها
کانال دکتراسلامی نُدوشن
@dr_eslaminodoushan
آدم با خوندنش یه حس و حال عجیبی به آدم دست میده
برمیگرده به دوران قدیم که ماها با هم در کنار هم با خوشی زندگی می کردیم و خوشبخت بودیم