تاریخ ایران باستان (جلد 1)
نویسنده:
حسن پیرنیا
امتیاز دهید
[url=http://ketabnak.com/book/68411/تاریخ-ایران-باستان-جلد-سوم]تاریخ ایران باستان (جلد 3)[/url]
کتاب تاریخ ایران باستان (در سه جلد) کتابی است که به شیوه علمی و بر اساس مستندات و کشفیات باستانشناسی درباره گذشته تاریخی ایران نگاشته شد و هنوز هم مورد توجه است. این کتاب تنها به تاریخ ایران اختصاص ندراد، بلکه دایرهالمعارفی است در باب تاریخ و تمدن و فرهنگ گذشته ممالک مهم دنیا به ویژه یونان، روم، سوریه، مصر، عربستان، میانرود، هند و... چنان که هنگام مطالعه این اثر تنها با تاریخ و سرگذشت سلسلههای ایرانی ماد، هخامنشی،اشکانی و سلسله یونانی سلوکی آشنا نمیشویم، بلکه در زمینه تاریخ خاورمیانه امروز و یونان باستان اطلاعات دست اول خواهیم یافت.
منابع عمده پیرنیا کتابهای فرانسوی، انگلیسی، روسی و آلمانی هستند که ترجمهای از منابع یونانی و رومی محسوب میشوند. وی از منابع عربی و فارسی هم در سطح گستردهای استفاده کرده است. وی ابتدا مطالب مورخان باستانی را در زمینه یک مطلب و رویداد تاریخی میآورد، سپس در یک جمعبندی به تجزیه و تحلیل آنها میپردازد و نقطه قوت تاریخنگاری پیرنیا در همین قسمت دیده میشود.
به عنوان نمونه درباره به قدرت رسیدن کوروش هخامنشی نوشتههای هرودت، گزنفون، کتزیاس، دیودو سیسلی و ژوستن را میآورد و در کنار مطالب منابع اسلامی و لوح نبونبد قرار میدهد و به یک نتیجهگیری کلی میرسد. آنگاه در زمینه خویشاوندی کوروش با شاه ماد مینویسد: «عقیده کتزیاس که اصلاً کوروش با آستیاگ قرابتی نداشته [است]، صحیح نیست؛ زیرا هرودوت و دیگر مورخان او را نوه آستیاگ دانستهاند و نوشتههای هرودت بیشتر مورد اعتماد است.»
آپلود شده توسط: hanieh
۱۳۹۴/۰۴/۲۶
دیدگاههای کتاب الکترونیکی تاریخ ایران باستان (جلد 1)
کاربر گرامی مشکلی برای دریافت کتاب وجود ندارد. گزینه دریافت در قسمت زیرین کتاب قرار دارد. به این عکس توجه کنید:
[url]http://uupload.ir/files/kb08_img1.jpg[/url]
امتیاز شما برای دریافت کتاب کافی نیست.
ممنون میشم راهنماییم کنید
[url]https://ketabnak.com/sponsors[/url]
بله ممنون سرکار/جناب/... که عرض بنده رو پشتیبانی کردید. و با معذرت از خانم نرگس ناظر که در پیج ِاین کتاب مشکلی کلی رو بیان کردم: در قسمت "تماس با ما"ی سایت چندهفته پیش همین را نوشتم، خبری نشد.
منظور کاربر گرامی cenarius مشکل دانلود کتاب نیست بلکه منظور این است که نمیتوان صفحات نظرات کسانی که قبلا نظراتشان را نوشته اند دید.
و این مشکل واقعا موجوده و من و دیگر دوستانم هم نمیتوانیم به صفحات قبلی نظرات دوستان دسترسی داشته باشیم.
جناب اربوس ملا باقر مجلسی نیز کتابی در 114 جلد تالیف نموده و بیش از یک میلیون حدیث(به ادعای خود ثقه و تواتر) را در آن گنجانده که جمهور محدثین بر این باورند که بسیاری از این احادیث مرسل و موضوع و بی اعتبار است. پس اینکه کریستین سن 300 مقاله به ادعای شما(علمی!) نوشته هیچ توجیهی بر درستی گفتار و پژوهش های این شخص نیست(که البته اگر کریستین سن چنین ادعایی نموده باشد! جای تعجب است برای بنده که کریستین سن کتابی به نام تاریخ اجتماعی ایران باستان داشته است! اصولا کریستین سن تخصصی در تاریخ هخامنشی ندارد بیشتر تحقیقات او در رابطه با اساطیر ایران باستان(کیانیان) و مخصوصا دوران ساسانی می باشد. به هر روی شما چگونه دو خط کامل نظراتی رو در این انجمن که قائدتا و عقلانا می باید به دلیل شان و جایگاهی که بخاطر معرفی منابع دارد را درج می کنید ولی هیچ سند و مدرکی بجز اشاره به نام یک مستشرق و نام یک کتاب هیچ سند و مدرکی ارائه نمی نمایید.
شیوه تحقیق و فیش برداری اینگونه است که فرد محقق هرگاه نظر و یا اخبار و روایتی را از یک مورخ ثبت و ضبط می نماید بلافاصله شماره صفحه، نام منبع، تاریخ انتشار کتاب و شماره چاپ و اگر مترجمی داشته نام مترجم را مرقوم می نماید. خصوصا که به ادعای شما آن خبر و روایت عجیب بوده باشد.
با این احوال جای تعجب است که چگونه شما دوخط روایت رو از قول یک مستشرق به دقت در حافظه خود نگاه داشتید و آن را نقل قول می کنید ولی هیچ آگاهی از ریفرنس منبع این روایت در ذهن ندارید!
به این امید که هرچه سریعتر شاهد این باشیم که با آوردن ریفرنس معتبر و دقیق از ادعای این مورخ بابی را برای نحقیق بیشتر در این زمینه و درستی یا مغرض بودن این ادعا باز نمایید تا دیگران نیز با تحقیق و تفحص بیشتر پی به ریشه چنین ادعایی برده و صحت و سقم آن بر خوانندگان روشن گردد.
این ادعایست که شما به استناد به نظرات آرتورکریستین سن آوردید:
((از سنت های رایج در ایران باستان به خصوص دربار پادشاهان روابط جنسی بی قید وبند است اوج این روابط در عصر کوروش قرار داشت رکسنا و ماندانا دختران کوروش با برادر خود کمبوجیه ازدواج نمودند مردم که دین خود را از ملوک می گرفتند با دیدن این روند به سوی روابط جنسی بی حد و حصر گرایش پیدا کردند و سکس مقعدی رواج پیدا کرد به نظر می رسد نخستین خواستگاه سکس مقعدی در میان بشریت از سیستم پادشاهی هخامنشی نشات گرفته باشد.))
بفرمایید در کدام تاریخ اجتماعی ایران باستان؟ کدام صفحه و کدام ترجمه(یا نسخه اصلی) عین گفتار کریستین سن رو با ذکر دقیق سند بیاورید تا پس از آن بپردازیم به اینکه این مورخ دانمارکی برپایه کدام اسناد و شواهد تاریخی چنین ادعایی نموده.
باسپاس