رسته‌ها

یادگار عمر: خاطراتی از سرگذشت دکتر عیسی صدیق - جلد 1

یادگار عمر: خاطراتی از سرگذشت دکتر عیسی صدیق - جلد 1
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 56 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 56 رای
یکی از انواع کتب مفید و سودمند برای مطالعه و بلکه ضروری، شرح حال افرادی است که به گونه‌ای در زندگی توفیقی حاصل کرده و به نظر جامعه به مقامی ارجمند نائل شده باشند. این کتاب در چهار جلد خاطرات و سرگذشت‌نامه عیسی صدیق می‌باشد. این کتاب از کتب ارزشمند مربوط به پیدایش فرهنگ جدید در ایران نیز می‌تواند باشد. جلد نخستین کتاب مربوط به خاطرات مؤلف از سال 1273 تا 1309 را شامل می‌شود و بیشتر مربوط به خاطرات تحصیل کودکی و اوایل جوانی و در واقع شامل قسمتی از تاریخ اجتماعی ایران در اواخر دوران قاجار و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی است. جلد دوم که از 1309 تا 1319 را شامل می‌شود، حاکی از دوران کمال و پختگی مؤلف است؛ دورانی که مؤلف در دستگاه‌های تربیتی و فرهنگی کشور نقش مؤثری داشته و در واقع با چند تن از هم‌فکران خود پایه فرهنگ جدید را در ایران ریخته است. در جلد سوم نویسنده از خاطرات خود از استعفای رضاشاه و تأسیس انتشارات و ورود خود به معرکۀ سیاست سخن گفته است. در این جلد درباره تأسیس اداره کل انتشارات و اقدامات نویسنده در شش دوره وزارت فرهنگ و چهار دوره نمایندگی مجلس سنا و استادی دانشگاه تهران و فعالیت‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از 1319 تا 1350 سخن گفته شده است. در جلد پایانی نیز درباره احوالات نویسنده از سال 1350 به بعد تا زمان انتشار کتاب سخن گفته شده است.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
186
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
behroozee
behroozee
1394/03/08
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی یادگار عمر: خاطراتی از سرگذشت دکتر عیسی صدیق - جلد 1

تعداد دیدگاه‌ها:
6
[e='Daftarpour']سلام. منتظر سه جلد دیگه‌شم هستیم، و انشاءالله اونام با همین قطع و اندازه. امیدوارم کتابای تاریخ فرهنگشم، خصوصاً، شما یا دیگران لطف کنین و ما رو بیشتر مستفیض بفرمائین. مرسی.[
آیا موجود هستش؟
با کمال شرمساری باید عرایض پیشین خود را که دیلاً در برابر شماست اصلاح کرده به عرض برسانم شرح مبسوط اقداماتی که ذکر آن رفت در جلد دوّم این کتاب آمده که فعلاً در کتابناک ارائه نشده است. مع‌الوصف مؤلّف در نتیجه‌گیری پایانی همین جلد نخست هم به نقشش در تأسیس دانشگاه تهران اشاره‌ای اجمالی دارد. ضمناً به عظمت مقام علمی هر دو استاد بزرگوار، مرحومان صدّیق و حسابی، و مراتب صداقت و علوّ اخلاقی آنها به خوبی واقفم و همین موجب تحیّر و سرگردانی من ناچیز شده است.
در این کتاب، مرحوم دکتر عیسی صدّیق (اعلم) به تفصیل، و در چند فصل مشبع، به شرح مأموریتش در ایجاد و تأسیس دانشگاه تهران پرداخته است. حتّی، از آنجا که قسمت بسیار مطوّلی از کتاب را به این موضوخ اختصاص داده و همچنان اعتقاد دارد که حقّ مطلب ادا نشده، خوانندگان را به کتاب دیگرش، یک سال در امریکا، ارجاع می‌دهد. با این وصف نمی‌دانم نقش مرحوم دکتر حسابی در تأسیس دانشگاه تهران چه بوده است. هم خود ایشان در زمان حیاتشان در ضمن برنامه‌ای تلویزیونی، در اوایل یا اواسط دهۀ 1360، به نقششان در این امر اشاره کردند و هم پسر دانشمندشان با این حال هنوز از سهم ایشان در بنیانگذاری دانشگاه تهران بی‌خبرم. شاید، مانند استاد مرحوم، مهندس احمد حامی، در امور ساختمانی و مهندسی بنای دانشگاه ذیسهم بوده‌اند، که در این صورت می‌بایست صریحأ به آن اشاره می‌کردند. خلاصه هنوز نمی‌دانم باید سوگند حضرت عبّاس (ع) دکتر حسابی را باور کنم یا دم خروس دکتر عیسی صدّیق (اعلم) را.
با سلام. انشاءالله دنبالش میگردم. مرسی.
سلام. منتظر سه جلد دیگه‌شم هستیم، و انشاءالله اونام با همین قطع و اندازه. امیدوارم کتابای تاریخ فرهنگشم، خصوصاً، شما یا دیگران لطف کنین و ما رو بیشتر مستفیض بفرمائین. مرسی.
یادگار عمر: خاطراتی از سرگذشت دکتر عیسی صدیق - جلد 1
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک