کاترین کبیر
نویسنده:
زویا اولدنبورگ
مترجم:
محمود طلوعی
امتیاز دهید
✔️ کاترین دوم که بعدها ملقب به «کاترین کبیر» گردید، شاهزاده خانمی از یکی دربارهای کوچک کشور آلمان بود که بر حسب توصیه فردریک پادشاه پروس به دربار روسیه راه یافت و به عقد ازدواج پطر سوم خواهرزاده ملکه الیزابت، امپراطریس روسیه درآمد.پطر سوم که مردی کم عقل و سفیه بود پس از آن که به عنوان امپراطور تاج شاهی کشور روسیه را بر سر نهاد، با اعمال و حرکات غیر منطقی خود طوری عرصه را بر روحانیون، نظامیان و آحاد مردم آن کشور تنگ کرد که همگی بالاتفاق خواهان عزل وی شدند و متعاقب این امر کاترین با همدستی عده ای از درباری ها و نظامیان با انجام یک کودتا، پطر را عزل و خود به عنوان کاترین دوم ملکه روسیه تاج گذاری کرد.
پس از آن سرتاسر زندگی کاترین تا زمان مرگش صرف لهب و لعب و شهوترانی گردید و در این راه پوتم کین صدراعظم مقتدر آن کشور، یار و ندیم او بود.
بیشتر
پس از آن سرتاسر زندگی کاترین تا زمان مرگش صرف لهب و لعب و شهوترانی گردید و در این راه پوتم کین صدراعظم مقتدر آن کشور، یار و ندیم او بود.
دیدگاههای کتاب الکترونیکی کاترین کبیر
با تشکر از khar tu khar8-)8-)
مروری بر کتاب کاترین کبیر
مقتدرترین زن فرمانروای روسیه، که در تاریخ به نام کاترین کبیر شهرت یافته است، نه اهل روسیه بود و نه کاترین نام داشت.
نام اصلی او «سوفیا» بود که در سال ۱۷۲۹ در بندر «اشتتین» آلمان در یک خانواده آلمانی پا به عرصه وجود نهاد. پدرش افسر ارتش پروس بود و مادرش
پرنسس یوهانا که دختر یکی از شاهزادگان آلمانی بود، با شوهر پرنسس آنادختر پتر کبیر و کاترین اول ملکهی روسیه نسبت نزدیکی داشت.
الیزابت دختر دیگر پترکبیر و کاترین اول که در سال ۱۷۴۲ به سلطنت رسید، درنخستین سال سلطنت خود «پتر» پسر خواهرش «آنا» را به عنوان ولیعهد
روسیه برگزید و سال بعد پرنسس یوهانا را که از بستگان شوهر خواهرش بود همراه دخترش سوفیا به روسیه دعوت کرد تا موجبات آشنایی و ازدواج سوفیا را با جانشین منتخب خود فراهم آورد.
سوفیا روزی که به اتفاق مادرش رهسپار روسیه شد پانزده سال داشت ودختری بسیار شاداب و زیبا بود. الیزابت ملکهی روسیه او را پسندید و مراسم
ازدواج پتر سوم ولیعهد روسیه و پرنسس سوفیا که بر حسب تمایل ملکهی روسیه به لقب کاترین معروف شد، در سال ۱۷۴۵ صورت گرفت.