رسته‌ها

قیام غریب شاه گیلانی مشهور به عادلشاه در دوره صفویه

قیام غریب شاه گیلانی مشهور به عادلشاه در دوره صفویه
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 13 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.3
با 13 رای
ق‍ی‍ام‌ غ‍ری‍ب‌ ش‍اه‌ گ‍ی‍لان‍ی‌: م‍ش‍ه‍ور ب‍ه‌ ع‍ادل‍ش‍اه‌ "در دوره‌ ص‍ف‍وی‍ه‌ ۱۰۳۸، پ‍ژوه‍ش‍ی‌ ک‍وت‍اه‌ در گ‍وش‍ه‌ه‍ای‍ی‌ از ت‍اری‍خ‌ گ‍ی‍لان‌.

شورش غریب شاه گیلانی یکی از قیام‌های عصر صفویه است که در سال ۱۰۳۸هجری، در آغاز زمامداری شاه صفی (۱۰۵۲–۱۰۳۸ ه. ق) در ایالت گیلان به‌وقوع پیوست و به قیام «غریب‌شاه» یا «عادل‌شاه» معروف شده‌است. قیامی که با قساوت و سفاکی شاه صفی در قتل‌عام گیلانیان و زجر کش کردن غریب شاه به پایان رسید.
این قیام با الهام از تعلیمات پیرشمس گل گیلوایی، پیشوای معنوی غریب شاه در گیلان آغاز شد و تا لاهیجان و مازندران گسترده شد. رهبران قیام بازماندگان سلسله‌های محلی گیلان و مازندران بودند که حق ارث و میراث خود برای سرزمین‌های اجدادی شان که در دوره صفویه تحت پادشاهی شاه عباس غصب شده بود را دوباره طلب می‌کردند. بنا بر نوشته وقایع نگاران، تاریخ گیلان عبدالفتاح فومنی، خلاصه السیر خواجوی اصفهانی، تاریخ خاندان مرعشی مازندران میرتیمور مرعشی، عده کشته شدگان به هشت هزار نفر رسید. از لحاظ خارجی هم ایران بی‌ثباتی را تجربه کرد. خسرو پاشا به سوی بغداد لشکر کشید و ازبکان مرزهای شرقی صفویان را تهدید کردند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
114
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
avaziri
avaziri
1400/01/16
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی قیام غریب شاه گیلانی مشهور به عادلشاه در دوره صفویه

تعداد دیدگاه‌ها:
1
قیام غریب شاه گیلانی مشهور به عادلشاه در دوره صفویه
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک