رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر در این باره اطلاعاتی دارید یا در مورد این اثر محق هستید، با ما تماس بگیرید.

مقدمه ای بر تاریخ علم جغرافیا

مقدمه ای بر تاریخ علم جغرافیا
امتیاز دهید
5 / 5
با 1 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 5
با 1 رای
پنج بخش این کتاب مروری است بر تاریخچه و سرگذشت و تحولات دانش و اطلاعات جفرافیا در طول تاریخ و در سرزمین های مختلف که نویسنده در بخش اول، علم جغرافیا را در اعصار قدیم تا قرون وسطی بررسی می کند .در این بخش اطلاعات جغرافیایی در دروان تمدن های باستان (بین النهرین، شوش، مصر، اژه و فینیقی، آزتک و اینکا، چین باستان)، یونان (با نقش افرادی چون :هومر، طالس، آناکسیماندر، هکاتایوس، هرودت، آناکساگوراس، افلاطون، ارسطو، اسکندر، پی تیاس و (...و روم باستان (استرابون، بطلمیوس) معرفی شده است .
در بخش دوم که تصویری است از وضعیت دانش جغرافیا در قرون وسطی، ابتدا از رکود فکری جغرافیا در جهان مسیحیت صحبت می شود ;سپس رشد آن در بستر تمدن اسلامی اشاره می گردد و طی آن تنی چند از جغرافیدانان مشهور مسلمان معرفی می شوند که عبارت اند از :هشام بن محمد الکلبی، محمد بن موسی خوارزمی، الکندی، احمد بن محمد کثیر فرغانی، ابن خردادبه، یعقوبی ابن فقیه همدانی، سلیمان تاجر، ابن رسته، ابوزید بلخی، اصطخری، محمد بن حوقل، مسعودی، جیهانی، مقدسی، بیرونی، ادریسی، یاقوت حموی، ابو عبدالله البکری، ابوالفدا، زکریای قزوینی، حمدالله مستوفی و ابن بطوطه .آخرین موضوع بخش دوم، بررسی جغرافیا در دنیای اسکاندیناوی است .
در بخش سوم، علم و تفکرات جغرافیایی در عصر رنسانس در سه فصل مرور می شود : 1 .عصر اکتشافات جغرافیایی (کریستف کلمب، ماژلان راموزیو)، 2. جغرافیا از رنسانس تا قرن هجده میلادی، 3 .جغرافیا در قرن هجده میلادی .
در بخش چهارم وضعیت دانش و تفکر در قرن های نوزده و بیست میلادی بررسی شده همچنین مکاتب جغرافیایی و جغرافیدانان برجسته در شش فصل معرفی شده اند: 1. جغرافیا در قرن نوزده میلادی (الکساندر فون همبلت، کارل ریتر، فروبل، فردیناند فن ریشتوفن، فردریک راتزل، آلفرد هتنر)، 2. جغرافیای جدید در کشور فرانسه (الیزه رکله، ویدال دولابلاش، مکتب فرانسوی جغرافیا بعد از جنگ جهانی دوم)، 3 .مکتب جغرافیای آلمان، 4. علم جغرافیا در تاریخ علوم انگلستان، 5. علم جغرافیا در روسیه، 6 .تاریخ تفکرات جغرافیا در امریکای شمالی .
موضوع بخش پنجم "جغرافیا و جهان نگاری در ایران "است که از دو فصل تشکیل شده است .فصل اول درباره جغرافیا در ایران باستان است که طی آن به نظریه های جغرافیایی (مسئله کرویت زمین) در ایران باستان، اقلیم شناسی و ترسیم نقشه اشاره می شود .
فصل دوم مروری است بر دانش جغرافیا از زمان تاسیس دارالفنون تا سال .1340کتاب با فهرست منابع و نمایه به پایان می رسد .
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی مقدمه ای بر تاریخ علم جغرافیا

تعداد دیدگاه‌ها:
1
مقدمه ای بر تاریخ علم جغرافیا
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک