رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر شما صاحب حقوق مادی این کتاب هستید، می‌توانید اجازه نشر رایگان نسخه الکترونیکی آن را به ما بدهید یا آن را از طریق کتابناک به فروش برسانید.
برای اطلاعات بیشتر صفحه «شرایط و قوانین فروش» را مطالعه کنید.
چشمه روشن
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 21 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.7
با 21 رای
كتاب مذكور از جمله كتاب‌هاى ارزنده‏اى است كه در پهنه ادب فارسى به ويژه در حوزه نقد ادبى و تاريخ ادبيات نگاشته شده است و به دليل دقت پژوهشى و ژرف‏نگرى و دامنه كار مؤلف محترم، كتابى در خور ستايش و مثال زدنى است.
زبان متن چشمه روشن، به‌ دليل‌ تسلط مؤلف محترم‌ به‌ متون‌ كلاسيك‌ برجسته‌ ادب‌ فارسى و ممارست فراوان وى در عالم نويسندگى، ساده و روان و در عين حال استادانه و محكم، و نگارش متن نيز عارى‌‌ از‌ اغلاط دستورى و نگارشى است و از لحاظ سبك زبانى تا حدودى‌ متأثر‌ از سبك و سياق نوشته ‏هاى شاد‌روان دكتر عبدالحسين زرين‏ كوب است. مؤلف در متن كتاب با وجود استفاده از واژه ‏ها و اصطلاحات زبان‏هايي چون انگليسى و فرانسوى از واژه‏هاى تخصصى ادب فارسى به خوبى بهره‌گرفته است و براى تفهيم مطلب به مخاطب از روش‌ يادداشت بردارى، حاشيه ‏نويسى‌ و‌گزينش مطالب‌ و‌ تحليل متون استفاده كرده است. اثر از نظر چاپ نيز‌ در سطح مطلوبي است.
در اين‌ كتاب برخى اشعار مهم تعدادى از شاعران - از رودكى تا دوران معاصر - به ترتيب تاريخى، نقد و بررسى شده است.‌ در‌اين‌ نقد‌ و‌ بررسى‌ اغلب‌ به‌ صورت‌ ذوقى‌ و‌ گزينشى عمل شده است‌ و‌ همواره‌ سعى‌ شده كليه خصوصيات‌ سبكى‌ و عناصر زبانى و ادبى و انديشه شاعر در آيينه يك قطعه از شعر مهم او عرضه گردد. مرحوم يوسفى گاهى در تجزيه و تحليل اشعار و شاعران از نظريات نقادان شرق و غرب بهره جسته و در برخى موارد نيز وارد حوزه ادبيات تطبيقى شده است.
غلامحسین یوسفی در مقدمه‌ی کتاب درباره‌ی هدف از نگارش آن آورده:
«این کتاب به آن منظور نوشته شده است که دوستداران شعر فارسی با انواع گوناگون آن در طی روزگاران آشنایی بیشتر حاصل کنند و یا شاید در این زمینه آگاهی افزون‌تر به دست آورند و این مقصود با نوعی ارزیابی و نقد عملی صورت گیرد. به‌علاوه چون شعر خوب به دیروز و امروز منحصر نمی‌شود در نظر بوده است از آثار شاعران قدیم تا سرایندگان معاصر به انصاف سخن رود. از این رو در این کتاب خواننده، هم با شعر رودکی روبه‌رو می‌شود و هم با آثار نوگرایان. نویسنده این سطور با برخی یکسونگری‌ها که در محیط ادبی و فرهنگی ما در برخورد با آثار قدیم و جدید دیده می‌شود هم‌داستان نیست و پذیرای هر اثری است که در آن جوهر هنری وجود داشته باشد، به هر سبک و از هر کس.»
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
sadnaee
sadnaee
1398/07/03

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی چشمه روشن

تعداد دیدگاه‌ها:
2
[quote='alitad']این یک جُنگ فوق العاده از جستارهای دکتر یوسفی درباره شعر فارسی است که از رودکی تا امروز را شامل می شود. بنده آثار زیادی از دکتر یوسفی نخوانده ام، اما هر چه خوانده ام مفید یافته ام. حتی یک مقاله بیهوده و گزاف و کاغذسیاه کن در آثار ایشان یافت نمی شود. هر گاه نوشتند، حتما حرفی برای گفتن داشتند. آدم افسوس می خورد که پس از امثال ایشان که هر نوشته شان سخن تازه داشت، چقدر مقاله سازی و خشت زنی در حوزه مطالعات ادبیات فارسی (و البته بسیاری حوزه های دیگر علوم انسانی) رایج شد.[/quote]
امثال دکتر غلامحسین یوسفی و ابوالحسن نجفی و ... وزنه هایی در ادبیات ایران بودند.
بدون هیچ مدعایی و بی هیچ هیاهویی آمدند و تحقیق کردند و نوشتند و رفتند و ما ماندیم و نسلی که "راجع به " را "راجب" می‌نویسد !!
این یک جُنگ فوق العاده از جستارهای دکتر یوسفی درباره شعر فارسی است که از رودکی تا امروز را شامل می شود. بنده آثار زیادی از دکتر یوسفی نخوانده ام، اما هر چه خوانده ام مفید یافته ام. حتی یک مقاله بیهوده و گزاف و کاغذسیاه کن در آثار ایشان یافت نمی شود. هر گاه نوشتند، حتما حرفی برای گفتن داشتند. آدم افسوس می خورد که پس از امثال ایشان که هر نوشته شان سخن تازه داشت، چقدر مقاله سازی و خشت زنی در حوزه مطالعات ادبیات فارسی (و البته بسیاری حوزه های دیگر علوم انسانی) رایج شد.
چشمه روشن
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک