رسته‌ها
خاندان نوبختی
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 55 رای
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 55 رای
خاندان نوبختی یکی از خاندان های مشهور ایرانی هستند که از نیمه سده دوم تا اوائل سده پنجم هجری می زیسته اند و برخی از آنان منجم، ادیب، متکلم و دبیر بوده اند. اغلب آنها به استثنای یکی دو نفر شیعه بوده اند. نیای این خاندان نوبخت منجم منصور، خلیفه عباسی بوده است.

حسین بن روح از خاندان ایرانی نژاد، به نام «آل نوبخت» سرچشمه گرفته است. نوبخت جد اعلای این خاندان به شمار می آید که در عهد منصور خلیفه دوم عباسی (158 ـ 136 ق.) از دین زردتشت پیروی می کرد. سپس با قبول اسلام به دربار خلفای عباسی راه یافت و در راه نشر علوم و تمدن اسلامی خدمات چشمگیری از خود نشان داد. او در علم نجوم سرآمد ستاره شناسان عصر خود بود. فرزندان و نوادگان نوبخت در عصرهای مختلف به ترتیب از مترجمان چیره دستِ زبان فارسی به عربی و از ستاره شناسان، راویان، متکلمان، فیلسوفان، فقیهان و شعرای سرشناس بوده اند و حتی برخی از آنان به مسؤولیتهای مهم حکومتی نیز دست یافته اند.

گرچه خود نوبخت پس از مسلمان شدن در مذهب خلفای بغداد، سنی به سر برد اما بعداً همه نوبختیان به مذهب شیعه گرویدند و جزو شیفتگان اهل بیت(علیهم السلام) شدند که در اینجا به اسامی بعضی از آنها اشاره می شود:

1. ابوسهل بن نوبخت، ستاره شناس.
2. ابوسهل فضل بن نوبخت، فیلسوف و متکلم.
3. ابواسحاق بن اسحاق بن ابی سهل، متکلم و صاحب کتاب «الیاقوت».
4. ابوسهل اسماعیل بن علی، از اصحاب امام هادی و امام عسکری(علیهما السلام) .
5. ابومحمد حسن بن موسی نوبختی، رجال شناس وصاحب کتاب «فرق الشیعه».
6. حسن بن سهل نوبختی، منجم مشهور.
7. ابو عبدالله احمد بن عبدالله نوبختی، شاعر.
8. ابو حسین علی بن عباس نوبختی، شاعر.
و...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
320
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
princi pino
princi pino
1391/10/07

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی خاندان نوبختی

تعداد دیدگاه‌ها:
5
این کتاب رو حتما حتما حتما بخونید بعضی از بخش هاش فوق العاده روشن کننده ست

کتاب خاندان نوبختی در اصل پایان‌نامه‌ی دوره‌ی لیسانس استاد عباس اقبال، مورخ، ادیب و پژوهشگر معاصر کشورمان بود، که پس از تکمیل، در سال 1311(هـ.ش) در چاپخانه مجلس به چاپ رسید. این کتاب بعد از فوت نویسنده‏ی آن، در سال‌های 1345 و 1357 توسط انتشارات طهوری تجدید چاپ ‌می‌شود.
این کتاب شرح حال خانواده‌ای از ایرانیان است که‌ با اختیار اعتزال‌ و دفع عقیده به تشبیه و تجسیم و رویت در باب توحید و وارد کردن‌ باب امامت در مباحث کلامی و دفاع از مسأله غیبت و تقویت جامعه‌ی شیعه در مقابل قدرت خلفا و پیروان حدیث و سنت، در راه توفیق بین آراء خاصه ایرانیان و مذهب تشیع‌ کوشش بسیار نمودند.
خواندن این کتاب، به همراه کتاب فرق الشیعه‌ی نوبختی، [نوشته‌ی حسن بن موسی نوبختی(اوایل قرن چهارم هجری)، که با ترجمه و تعلیقات محقق فقید کشورمان محمد جواد مشکور، توسط انتشارات علمی و فرهنگی چاپ شد.] برای علاقه‌مندان به آشنایی با تاریخ شیعه خالی از لطف نیست.
سپاس از شاهزاده‌ی تنها که لذت دانلود این کتاب نایاب را بر ما ارزانی داشت.
با تشکر از آپلود کننده محترم و سایت وزین کتابناک بابت به اشتراک گذاشتن این کتاب نایاب و مستطاب که حتی در کتابخانه های مرکزی شهرهای بزرگ هم، به ندرت پیدا میشه
ممنون بابت این کتاب . یک سوال دارم . توی اسم این کتاب عدد 1 هست . آیا این به این معنیه که این کتاب جلد 2 هم داره ؟ مرسی
هر لحظه مشتاقم که اثر را بخوانم و مهم ترین دلیل آن فارغ از تبارشناسی یک خاندان قلم تاریخ دانی چون اقبال آشتیانی است.
خاندان نوبختی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک