رسته‌ها
قصه های صبحی (جلد1)
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 26 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 26 رای
این کتاب مجموعه ای از افسانه ها و قصه هایی است که طی سال ها، به وسیله «فضل الله مهتدی»، معروف به «صبحی» برای کودکان ایرانی گردآوری، و بسیاری از آنها، در سال هایی دور، با صدای گرم و دلنشین او از رادیو ایران پخش شده است. این مجموعه، گنجینه و سندی ارزشمند از ادبیات عامیانه و فرهنگ مردم ما و بخش بسیار مهمی از ادبیات کودکان و نوجوانان ایران است. «قصه های صبحی» که اکنون در دو مجلد چاپ شده شامل ده بخش با این عناوین است: 1- افسانه های کهن (1)، 2- افسانه های کهن (2)، 3- افسانه ها (اول)، 4- افسانه ها (دوم)، 5- عمو نوروز، 6- افسانه های باستانی، 7- افسانه های ملل، 8- دژ هوش ربا، 9- دیوان بلخ، 1- افسانه های بوعلی سینا. این قصه ها، کودکان و نوجوانان ایران را با زندگی مردم ایران، فرهنگ و اعتقادات آنها در گذشته ای نه چندان دور آشنا می کنند.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
580
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
khar tu khar
khar tu khar
1391/10/30

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی قصه های صبحی (جلد1)

تعداد دیدگاه‌ها:
5
برای تهیه کتاب افسانه ها وافسانه های کهن چکار کنیم من دنبال کتاب قصه اقای صبحی که در کودکی داشتم می گردم
سلام، همون که روی جلدش عکس خرگوش بود؟
پس باید بعضی ها خوشحال باشند که جایی بنام باشگاه کتاب بوجود آمده است .
با آرزوی تداوم خوشحالیشان .
[quote='mohsen21']
(این کتاب صبحی که در سایت قرار گرفته دو جلد است و مجموعاً بیش از هزار صفحه. یک چاپ معتبر دیگر هم دارد از انتشارات هیرمند در یک جلد)[/quote]
جلد دومش آماده است و بزودی از طریق باشگاه کتاب منتشر میشه.اگه قرار به کتابناک باشه باید 100-150 سال تو نوبت بمونه :(

صبحی مهتدی, فضل‌الله, فرزند محمد حسین. (وفات 1341ش), نویسنده. در شهر کاشان به دنیا آمد. نیای او, حاجی ملاعلی اکبر, از دانشمندان مسلمان بود. در شش سالگی نزد پدر کتب مذهبی می خواند و روزها نزد زنی خواندن و نوشتن فارسی یاد می گرفت. سپس در آموزشگاه تربیت بهائیان به تحصیل پرداخت و در بیرون از آموزشگاه نزد مبلغین بهائی تحت تأثیر آنان قرار گرفت. پس از مدتی, پدرش او را به قزوین فرستاد و در آنجا با یکی از مبلغین بهائی به زنجان و از زنجان به آذربایجان و از آنجا به تفلیس و باکو وعشق آباد و بخارا و سمرقند و تاشکند و مرو سفر کرد و بعد به ایران بازگشت و از فرقه بهائی تبری جست و مورد کینه و دشمنی آنان قرار گرفت. تا اینکه در 1311 ش در آذربایجان با مشهدی محمد حسن آقا محبوب علیشاه, از اقطاب سلسله نعمت‌‌اللهی, در مراغه ملاقات کرد و دست ارادت به او داد و در جرگه درویشان درآمد. وی سالها آموزگاری مدرسه سادات و آموزگاری مدارس آمریکایی و غیره را به عهده داشت. او در 1319ش گفتارهای خود را در اردیو آغاز نمود. واز آن پس هر روز جمعه و بعضی شبها برای بچه‌ها داستانسرائی و قصه خوانی میکرد. وی بعدها به بیماری سرطان مبتلا شد و یکبار برای معالجه به لندن رفت, اما بی نتیجه بازگشت. سرانجام در تهران وفات یافت و در مقبره ظهیرالدوله به خاک سپرده شد.
آثار:
افسانه‌‌ها», «افسانه‌های باستانی ایران و مجار»؛ «افسانه‌‌های بوعلی»؛ «افسانه‌‌های کهن»؛ «پیام پدر»؛ «داستانهای ملل»؛ «داستانهای دیوان بلخ»؛ «کتاب صبحی»؛ «خاطرات صبحی در باره بهائیگری»
منبع: سایت شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی
بزرگانی روی ادبیات عامیانه ایران تحقیق کرده اند مثل صادق هدایت (فرهنگ عامیانه مردم ایران. نشر چشمه چاپ ششم 85) و دکتر محمدجعفر محجوب(ادبیات عامیانه ایران. نشر چشمه) ابوالقاسم انجوی شیرازی(گل به صنوبر چه کرد. نشر امیرکبیر چاپ سوم 82)، اولریش مارزلف آلمانی(ویرایش قصه های گَلین خانم. نشر مرکز)، از محقّقان جوان نیز می توان از دکتر حسن ذوالفقاری نام برد. البته به جز دکتر محجوب و دکتر ذوالفقاری بقیه تقریباً فقط گردآوری کرده اند که همین نیز کار کمی نیست.
صبحی نیز خدمت بزرگی به ادبیات عامیانه کرد. با فراخوانی که در رادیو داد انبوهی از قصه ها و افسانه های محلی از سراسر کشور برایش ارسال شد. گاهی یک قصه با روایت های مختلف ( مثلاً اصفهانی، بوشهری، شیرازی) به دستش می رسید و او یک روایت را انتخاب می کرد یا خود روایت دیگری می ساخت و در رادیو برای بچه ها می خواند.
به هر حال نباید به سادگی از کنار این آثار رد شد و آن ها را سطحی و پیش پا افتاده قلمداد کرد. شیفتگان ادبیات مدرن غرب بدانند کتاب هزار و یک شب (که نسخۀ معتبری از آن در سایتها یافت نمی شود) تأثیر زیادی در ادبیات غرب گذاشته و در این باره مقاله ها نوشته شده است. حتی بورخس در مورد هزار و یک شب مقاله و سخنرانی دارد. گفته شده هزار و یک شب بر اولیس جویس و در جستجوی زمان از دست رفته پروست هم تأثیر گذاشته است.
(این کتاب صبحی که در سایت قرار گرفته دو جلد است و مجموعاً بیش از هزار صفحه. یک چاپ معتبر دیگر هم دارد از انتشارات هیرمند در یک جلد)
قصه های صبحی (جلد1)
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک