رسته‌ها
اندیشه های میرزا آقاخان کرمانی
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 120 رای
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 120 رای
از پیشگفتار کتاب:
این رساله فصلی است از تاریخ اندیشه های جدید ایران و تحقیق در ریشه های فکری نهضت ملی مشروطیت. این مبحث را شش سال پیش با انتشار "فکر آزادی و مقدمه نهضت مشروطیت" در ایران آغاز کردم. به دنبال آن "اندیشه های طالبوف" تبریزی را منتشر ساختم؛ این سومین رساله است تا نوبت متفکران دیگر، و دیگر گفتارهای آن مبحث وسیع برسد.
قرن سیزدهم هجری (نوزدهم میلادی) دوران تحول فکری جدید مشرق زمین بود. در ایران چون جامعه های دیگر خاور زمین، دانایانی نواندیش برخاستند که هرچند (مانند نوآوران همه آن کشورها) شخصیت های فکر مختلف و نظرگاههای گوناگون داشتند؛ جملگی نماینده روح نوجوئی زمان بودند و مجموع عقاید و افکار ایشان پیکره تحول عقلانی جامعه ایرانی را در سده گذشته می سازد.
میرزا آقاخان کرمانی از نادره های زمان خود بود و در سیر افکار مقام بزرگی دارد. خودش مهجور مانده و مقامش ناشناخته است. کوشش می کنم احوال او را بازنمایم، پایه اش را بشناسانم و تحلیلی از عقاید و اندیشه هایش را بدست دهم...
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
313
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
libraziti
libraziti
1389/10/15
درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی اندیشه های میرزا آقاخان کرمانی

تعداد دیدگاه‌ها:
12
نظریاتمیرزآقاخان کرمانی درباره‌ی ادبیات نیز قابل توجه است.
[quote='amirghorbani']یکصد و بیست سال پیش در چنین روزهایی سرنوشت مرگبار و غم‌انگیز چند روشنفکر ایرانی رقم خورد. در این روز میرزا آقاخان کرمانی همراه دو همفکر خود احمد روحی و میرزا حسن خان خبیرالملک در تبریز زیر درخت نسترن به طرز فجیعی سر بریده شدند. سپس سرهای آن‌ها را پوست کنده و در آن‌ها آرد کرده و به تهران ارسال کردند.[/quote]
عامل توطئه گر و دسیسه باز دستگیری و انتقال آقاخان کرمانی به تبریز، همان علاءالملک تبریزی پدر بزرگ فرح دیبا است. کسانی که از فرح دیبا و خاندان پهلوی انتظار آزادی و دموکراسی دارند بدسابقه ترین و خونریزترین خائنان را برکشیده اند.
میرزا آقاجان جزو بزرگترین اندیشمندان سکولار و ملی گرای ایرانی در طول تاریخ ایران بوده است.
کتابهایی نظری سه مکتوب و هشت بهشت را به او نسبت می دهند.
علت اصلی و چالش اصلی که او را برآن داشت تا بر علیه قاجار دست به هر اقدامی بزند ریشه در ظلم و بیدادهای این سلسله ی ضد ایرانی بوده است.
البته او با بسیاری از روحانیون شیعه زمان خود نیز به نوعی در ستیز بود که علت آن به کشتار بهاییان در تهران برمی گردد .به همین علت روحانیون عهد قاجار اورا مهدور الدم اعلام کردند
البته به درستی مشخص نیست(یا بهتر است بگویم بنده اطلاع چندانی ندارم که) علت عامل مرگ او توسط حام قاجار بوده است و یا روحانیون شیعه؟
گزینه دانلود غیر فعاله لطفاً فعال کنید.
یکصد و بیست سال پیش در چنین روزهایی سرنوشت مرگبار و غم‌انگیز چند روشنفکر ایرانی رقم خورد. در این روز میرزا آقاخان کرمانی همراه دو همفکر خود احمد روحی و میرزا حسن خان خبیرالملک در تبریز زیر درخت نسترن به طرز فجیعی سر بریده شدند. سپس سرهای آن‌ها را پوست کنده و در آن‌ها آرد کرده و به تهران ارسال کردند.
آقاخان کرمانی از مهمترین روشنفکران پیش از عصر مشروطیت است، چنانکه فریدون آدمیت در کتاب «اندیشه‌های میرزاآقاخان کرمانی» او را «نادره زمان خود» نامید.
میرزا آقاخان تحصیلات خود را در کرمان گذراند و ریاضیات و منطق و حکمت و عرفان از یک سو، و فقه و اصول و احادیث از سویی دیگر آموخت. «حکمت و طبیعیات» را زیر نظر یکی از شاگردان ملا هادی سبزواری تعلیم دید. سبزواری از بزرگترین عرفا و فلاسفه عصر خود بود که مکتب ملاصدرا را ترویج می‌داد.
به گفته آدمیت، میرزا آقاخان در ایامی که در کرمان بود قدری فرانسه، انگلیسی، زبان‌های اوستایی و «فرس قدیم» را تحصیل کرد.
ماشالله آجودانی در کتاب «تاریخ مشروطه» ضمن توصیف میرزا به عنوان یکی «از برجسته‌ترین تدوین‌کنندگان اندیشه ناسیونالیسم ایرانی»، یادآوری کرده است که او به هر دری می‌زد تا «حکومت ظالم و مستبد قاجار» را سرنگون کند و بنابراین به هر اندیشه‌ای پناه می‌برد.
فعالیت‌ها و انتقادهای تند و تیز او در استانبول باعث شد که دولت ایران خواستار استرداد او شود. گفته می‌شود «هر وقت ناصرالدین شاه نام میرزا آقاخان را می‌شنید از خشم پای به زمین می‌کوبید.»
درباره تاثیر او، ناظم السلام کرمانی نویسنده «تاریخ بیداری ایرانیان» معتقد است که «لیلا و نهارا همشان را مصروف نجات دادن ایرانیان از قید رقیت و عبودیت سلاطین مستبد» کرده بود و بنابراین بسیاری از لوایح و خطاباتی که به دست ایرانیان آزاده نسخه برداری و به ایران فرستاده می‌شد از تألیفات میرزاآقاخان بود.
درود و رحمت بر نویسندگان و روشنفکران ایران
ممنون بخاطر این کتاب...
تا زمانی که اندیشیدن در جامعع ای آزاد نباشد آن جامعه از بند جهالت رها نخواهد شد و روی سعادت و خوشبختی را نخواهد دید.
با برخورد اندیشه هاست که دانش بوجود می آید.
کرمای از جمله اندیشمندان مشروطیت هست که خوب باید شناخت
دوست محترم ! منم گفتم نخوندم یافت می نشود گرفتی ؟؟؟؟ اگر داری لطفا آپلود کن خلایق استفاده کنند.
نه عجیب نیست. عجیب اینه که نخونده آدم بخواد اظهار نظر کنه. نه؟
اندیشه های میرزا آقاخان کرمانی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک