رسته‌ها
Dialectical Materialism
امتیاز دهید
5 / 5
با 1 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 5
با 1 رای
This little book represents an episode in the fierce
struggle inside (and outside) Marxism between the
dogmatists and the critique of dogmatism. This
struggle is not over; it goes bitterly on. Dogmatism is
strong, it can call on the force of authority, of the
State and its institutions. Moreover, it has advantages:
it is simple and easily taught; it steers clear of
complex problems, this being precisely the aim and
meaning of dogmatism; it gives its adherents a feeling
of both vigorous affirmation and security.
بیشتر
در کشور شما در دسترس نیست
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
mhmd Lotfi
mhmd Lotfi
۱۳۹۸/۰۲/۳۰

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی Dialectical Materialism

تعداد دیدگاه‌ها:
2
بازگوییش از هگل در این کتاب صفحه 15 " سفسطه گری پیشفرضهای بیپایه ( چرندی ) را می پذیرد که میان بودن و هیچی ، میان راستی و دروغین در نوسان اند ...." آیا همین سخن درباره خود نویسنده صدق نمیکند ؟
من هنوز مشغول خواندن این کتاب ام ، ولی تا آنجایی که آنرا بررسی کرده ام باید چند نکته را یاد آور شوم ، هانری لافبور نویسنده کتاب یک روشنفکر آکادمیک و چپگرای تئوریک است که بشدت استالین را انتقاد میکند ، اما او که تنها در آسایش و رفاه بورژوازی اش تنها با تئوری و حرف زدن سروکار داشته است ، نادیده میگیرد که استالین کشور پهناوری را با جمعیت انبوه و فرهنگهای مختلف با جنگهای داخلی و جهانی و قحطی و کارشکنی های جور واجور اداره میکرد پس روشن است که در زندگی واقعی و مشکلات اداره کشوری اش در آنروزگار سخت چندان جای بحث های فلسفی و سفسطه نبوده است و او میبایستی کاربردگرا میبود و فراخور شرایط و پیش آمدها تصمیم میگرفت و در این راه اشتباه و تصمیم های نادرست گاهی اجتناب ناپذیر بوده است ، دیگر اینکه هانری لافبور بشدت فرد گرا (اَندیویدوالیست ) است و به هویت فردی اهمیت میدهد که البته بازتاب فرهنگ اروپای غربی است در حالیکه هر چه به شرق میرویم جامعه بیشتر توده گرا / جمعگرا (کُلِکتیویست ) میگردد ، مارکس از پدیده بیگانگی از خویشتن ( Aliénation ) و پدید آمدن احساس ناخرسندی و پَکَری از این "ازخود بیگانگی" است هشدار داده بوده است ولی برداشت هانری لافبور کمابیش برداشتی فردگرایانه و همسو با فردگرایی لیبرالیسم غربی است و البته پیروان او همچون مارکوزه و بنجامین و نوآم چامسکی و... همگی سوسیال دمکرات لیبرال اند که چندان مخالفتی با سرمایه داری ندارند .
امیدوارم روزی برسه که به جای توضیحات انگلیسی برای کتاب انگلیسی، چند خط به فارسی در اهمیت کتاب نوشته بشه که علاقمندان فارسی‌زبان به راحتی و با سرعت سر از موضوع کتاب دربیارند.
به هر حال، این کتاب پاسخی بود به «ماتریالیسم دیالکتیک و تاریخی» استالین و روشن ساختن تفاوت‌های درک دگماتیک و غیرمارکسی استالین از این دو موضوع.
خود نویسنده در فرانسه و همینطور در کشورهای دیگه مشهور بوده و به عنوان جامعه‌شناس، فیلسوف و فعال کمونیست در عرصه‌های مختلفی کار کرده و قلم زده و بر جنبش موسوم به «موقعیت‌گرایان» هم تاثیر به سزایی داشته.
مطالعه‌ی این کتاب برای چپی‌هایی که علاقه‌ای به کتاب‌های راهنمای ساده‌شده، از محتوا تهی‌شده و تک‌خطی ندارند توصیه میشه.
Dialectical Materialism
عضو نیستید؟ ثبت نام در کتابناک