History of the Persian Empire
نویسنده:
A. T. Olmstead
امتیاز دهید
, Professor Olmstead has gathered previously unknown material into the story of the life
, times, and thought of the Persians, told for the first time from the Persian rather than the traditional Greek point of view.
آپلود شده توسط: E R S
۱۳۹۴/۰۱/۱۶
دیدگاههای کتاب الکترونیکی History of the Persian Empire
در باره ی تاریخ "امپراطوری پارس " یا هخامنشی تحقیقات و تألیفات ارزشمندی توسط ایران شناسان روس ، اروپا و آمریکائیان ، خاصه دانشگاه کمبریج صورت گرفته، یا بعضی ایرانشناسان بزرگ مانند استاد گیریشمن یا پروفسور "فرای" و دیگران در کتاب یا آثار ارزشمند خود فصل یا فصولی را به " دوران هخامنشی" اختصاص داده اند.
تردیدی نیست که در کنار آثار علمی و مستطابی مانند :
- ایران در دوران نخستین پادشاهان هخامنشی [داندامایف]
- جلد دوم تاریخ ایران از تحقیقات دانشگاه کمبریج
- از زبان داریوش [نوشته ی پروفسور هایدی ماری کخ
کتاب پروفسور والتر هینس
- ایران باستان استاد دریانی و چند اثر دیگر؛
باید اذعان کرد که کتاب [ تاریخ مپراطوری پارس ] یا هخامنشی نوشته ی [اومستد] استاد تاریخ ایران و باستان در دانشگاه شیکاگوی آمریکا با همه ی قدمت و کهنگی - در سالهای ۱۹۴۰ میلادی نوشته شده - هنوز از منابع قابل تأمل و ارزشمند در تاریخ امپراطوری هخامنشی است !
نویسنده ، همانطوری که یکی از مخاطبان فرهیخته نیز اشاره کرده است [ آشور شناس ] بوده و دارای تالیفاتی در این زمینه است :
- تاریخ آشور
- تاریخ فلسطین و سوریه
- عیسی در پرتو تاریخ .
نکته ی قابل تأمل این است که چون تحقیقات آشور شناسی
مبتنی بر منابع [ عهد عتیق و کتاب مقدس ] است ، این مسئله تاریخ نگاری او را متأثر ساخته به شکلی که در نوشتن کتاب " تاریخ امپراطوری ایران
تحت تأثیر این سنت قرار گرفته و به تحلیل و بررسی منابع عهد عتیق پرداخته است .
از ویژگی های دیگر کتاب اومستد غیر از منابع عهد عتیق، استفاده از منابع "آشوری"، "بابلی"، " یونانی "، "آرامی"،"ا یران باستان"، "اوستا"و دیگر منابع استفاده نموده است و این مسئله باعث از دست رفتن یکنواختی و دشواری متن گردیده است!
کتاب " تاریخ امپراطوری هخامنشی " در سال ۱۳۴۳ شمسی توسط استاد محمد مقدم که ذر آن ایام در "دانشگاه دولتی یوتا " بوده ترجمه و چند سال بعد توسط انتشارات امیرکبیر چاپ شد و به چاپ های مکرر رسید و تا کنون توانسته در کنار تحقیقات جدید و باستان شناسی ها و بررسی های متأخر در " تخت جمشید " و دیگر منابع دست اول دوران هخامنشی اهمیت خود را حفظ کند!
اگر چه شیوه ی " اومستد " استفاده از جملات طولانی و بلند و گاهأ پیچیده و واژه های نا مأنوس از زبان ها و منابع گوناگون بوده ، مترجم تلاش کرده که تا حد زیادی از این دشواری ها بکاهد اگرچه هویت زبان و سبک نویسندگی نویسنده را همچنان میتوان احساس نمود !
نویسنده با زبان های ایران باستان و خط میخی آشنا نبوده و ایشان نظرات دیگران را بیان کرده است .
بطورکلی کتاب تاریخ امپراطوری هخامنشی کتاب مهمی است و دارای مطالب ارزشمندی در موضوعات :
خاستگاه ایران
شناخت اقوام ایرانی و پارس
شکل گیری امپراطوری ایران
پادشاهان هخامنشی
تخت جمشید
جشن نوروز و جشن های ایرانی
جنگ های ایران و یونان
و مباحث ارزشمند دیگری است.
یا علی
کتاب بسیار ارزشمندی است. سپاس برای آپلود.
پیروز و سربلند باشید
آلبرت اولمستید از آشورشناسان معروف جهانی بود و این کتاب هم که تحت عنوان «تاریخ شاهنشاهی هخامنشی» ترجمه شده کتاب خواندنیست.
اطلاعاتی ناچیز دربارهی نویسنده:
[url]https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D9%84%D8%A8%D8%B1%D8%AA_%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%AF[/url]
دربارهی ترجمهی فارسی این کتاب:
[url]http://www.ibna.ir/fa/doc/report/60376/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%8A%D8%AE-%D8%B4%D8%A7%D9%87%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%87%D9%8A-%D9%87%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%86%D8%B4%D9%8A-%D8%A2%D9%84%D8%A8%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D9%88%D9%85%D8%B3%D8%AA%D8%AF-%DA%86%D8%A7%D9%BE-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D9%85-%D8%B1%D8%B3%D9%8A%D8%AF[/url]
بعد از یک عمر مطالعه در باستان شناسی شرق نزدیک، استاد اولمستد موارد ناشناخته در داستان زندگی، محتوا، و فکر ایرانیان را جمع آوری کرده، برای اولین بار از پارس به جای دیدگاه یونانی سنتی سخن گفت...
عالی