رسته‌ها
در پیرامون اسلام
امتیاز دهید
5 / 4
با 65 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4
با 65 رای
خواهش از خوانندگان از گفتن بی نیاز است که این کتاب در زمینه یک جُستار بسیار بزرگ و ارجداری است. اسلام چنانکه در آغازش بسیار بزرگ و هَناینده بود و شرق را به تکان آورده، امروز در پایانش نیز بسیار گران و هُناینده است و در
سرآمد توده های شرقی یکی از کارگرترین گرفتاریها میباشد.
در این زمینه میبایست کتاب در چهارصد یا پانصد سات بچاپ رسد و من از کمی فرصت به این دفتر کوچک بس کرده ام.
لیکن با این کمی فرصت گفتنیها را گفته و سخنانی را که تاکنون در این باره بزبان نیامده بود آورده ام.
اینست از خوانندگان دو چیز را خواستارم :
1) این کتابچه را با اندیشه خوانده و سخنانی را که با دانسته های خود ناسازگار
می یابند، زود نرنجند و رو نگردانند. خرد و فهم را بکار انداخته، دلیل ها را بدیده گیرند 4. با این حال اگر ایرادی به اندیشه شان میرسد یا پرسشی میدارند بنویسند و بما بفرستند. ما دوست میداریم در این زمینه ها سخنها گفته شود و آمیغها هرچه بیشتر روشن گردد.
چاپ نخست کتابچه را که بیرون دادیم، کسانی بسخنانی ملایانه پرداختند و برخی هیاهوی برانگیختند.
پیداست که از آنها هوده ای نتوانستی بود.
2) این کتاب در خور آنست که به زبانهای مسلمانان از عربی و ترکی و پشتو و
زبانهای هندوستان ترجمه شود. اینست هرکس که تواند این را به یکی از آن زبانها گرداند، به یک کار نیکی برخاسته است.
چاپ نخست را که بیرون داده بودیم بزبان عربی ترجمه یافته. ولی چون در این چاپ چیزهایی افزوده شده،پس از افزودن اینها به ترجمه نیز آن را به چاپ خواهیم رسانید.

دفتر پرچم
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
54
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
farhizesh
farhizesh
1391/10/14
درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی در پیرامون اسلام

تعداد دیدگاه‌ها:
11
از شبهاتی که در این کتاب مطرح گردیده قضیه ذالقرنین و رفتن خورشید به چشمه لجن است که آقا گمان کرده این اشتباه علمیست در حالی که منظور قرآن این بوده که ذوالقرنین گمان کرده نه این که حرف خد هم همین بوده!!
کلمه وجدها در آن آیه نشانگر همین امر است که خورشید در نظر ذولقرنین به لجن فرو میرود و هر کسی به ساحل برود و هنگام غروب به افق نگاه کند همچین موضوعی را می بیند نه این که خورشید واقعا میره تو دریا یا لجن!!!
با اینحال خوبه کسروی کمی انصاف به خرج داد و از پیامبر اسلام با عنوان پاکمرد عرب یاد کرد نه مثل منتقدان فیسبوکی پیامبر را به باد فحش بگیرند!!!
وی در جرگه زبان شناسان و ادیبان جای می گیرد. تسلط او به زبانهای پهلوی ، عربی ، اسپرانتو ، انگلیسی و ترکی استانبولی بر همگان مسلم است و در ادبیات فارسی نیز، صاحب سبک بود . -
فکر میکنم اگر این آقا کشته نمیشود الان یک نفر هم نمیشناختش!!!کتاب بسیار ضعیف هستش نویسنده در سطح بسیار پایینی از نظر دانش قرار داره.جواب این آقا رو فکر کنم یه بچه دوم سوم ابتدای هم میتونه بده تعجب اینجاست که چرا ادم ضعیفی مثل آقای کسروی باید کشته بشه که اینقد اعتبار پیدا کنه؟؟
مردم ذاتاً موجودات تنبل و حقیقت‌گریزی هستند و هر جا ذره ای مخالفت به ظاهر علمی با دین که آنها را به کار و فعالیت مشروع به دور از مال‌اندوزی و لذتجویی و کم‌فروشی فرامی‌خواند و امر به عدالت و نوعدوستی می کند، سریعا از آن طرفداری می کنند و روشنفکری می نامندش.
با سلام خیلی کوتاه عرض کنم بنده کتاب های کسروی را مطالعه کردم و دیدم که ایشان خیلی بی سواد هستن اصلا انگار بهره ای از علم و دانش نبرده اند در اینجا نمی خواهم به حرفهای عوام فریبانه و مغالطات ایشان اشاره کنم فقط همین قدر میگویم که ایشان نه از دین چیزی میدانند و نه از فلسفه دین و نه از مفهوم آزادی و نه اصلا از عالم و شئونات عالم ماده چیزی میدانند که دائم خلط بین احکام شرعی با خرافه هایی که در مردم عامه پیدا می کند و خلط بین فلسفه دین (به حمل اولی) و خود دین (به حمل شایع) و همچنین خلط بین اصول دین و فروع می کنند . ایشان منطقی و برهانی هم صحبت نمی کنند فقط حرفهای عامیانه و کوچه خیابانی میزنند تا عوام را فریب دهند.
ایشان می روند و در میان مردم چند خرافه پیدا می کنند و از آنها اشکال میکند و آنها را به اسم دین مینویسند و مردم عوام که تخصصی ندارند فکر می کنند ایشان روشن فکر است زیرا برخی عوام تا میبینند که یک نفر به مقداری از گزاره های دینی اشکال می کند و حرف از روشن فکری میزند فکر میکنند با سواد است. فتأمل:!
راستی کتاب بسیار خوبی است.
سخنانی گفته که جز با گلوله و کارد پاسخی نشنید.
البته مرحوم کسروی خودشان هم از تعصبات دینی مبرا نبودند.اگر به کتاب ورجاوند بنیاد ایشان مراجعه کنید مطالب خطرناکی را می خوانید.تعلیمات ایشان به شدت جزمی یکسویه و حق به جانب بود و به نظر من در نهایت امر دقیقا همان نتیجه ای را در برداشت که ایشان به مبارزه با ان برخواسته بودند و به شهادت رسیدند.
در کل روشن فکران ایرانی در گذشته از پختگی و سطح مطالعات و وسعت دید کمتری نسبت به امروز برخوردار بودند(این محدود به ایران نمی شود) که این شامل همه ی آن ها از میرزاآقاخان کرمانی گرفته تا علی شریعتی از تقی ارانی گرفته تا جلال آل احمد از روشن فکران مارکسیست گرفته تا روشن فکران دینی و... می شود.
ایشون خودشون تحصیل کرده نجف بودند و جد اندر جد اخوند و روحانی اما یه نفر بالاخره از این نسل خودشو نجات داد و فهمید و مثل بقیه راه ساده رو در پیش نگرفت. یادش گرامی8-)
در پیرامون اسلام
عضو نیستید؟ ثبت نام در کتابناک