رسته‌ها
خلاصه کتاب ملکه سرخ
امتیاز دهید
5 / 0
با 0 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 0
با 0 رای
رابطه جنسی و فرگشت طبیعت انسانی

خلاصه کتاب «ملکه سرخ» (The Red Queen) کوتاه شده اثر «مت ریدلی» (Matt Ridley)، زیست‌شناس، نویسنده و روزنامه‌نگار علمی بریتانیایی است که در سال ۱۹۹۳ میلادی منتشر شد و یکی از مطرح‌ترین آثار در حوزه تکامل زیستی و رفتار انسانی به شمار می‌رود. آثار این نویسنده در زمینه‌ٔ علم و تکامل شناخته شده‌اند.
در این کتاب ریدلی به بررسی چگونگی تاثیر تکامل زیستی بر رفتار و ویژگی‌های انسان می‌پردازد. عنوان کتاب برگرفته از «ملکه سرخ» در ادبیات است که در آن شخصیت می‌گوید: «در این دنیا باید بدوی تا سر جایت بمانی.» ریدلی این استعاره را به تکامل زیستی تعمیم می‌دهد و نشان می‌دهد که گونه‌ها، از جمله انسان، همواره در یک «دویدن تکاملی» مداوم هستند تا خود را با تغییرات محیط و با رقبا سازگار نگه دارند. در این اثر، موضوعاتی مانند انتخاب طبیعی، انتخاب جنسی، رفتارهای جنسی، تفاوت‌های میان زنان و مردان و نقش آن‌ها در بقا و تکامل بررسی می‌شود.

بخشی از کتاب ملکه سرخ:
«لبخندِ یک بابون نشانه تهدید است؛ لبخندِ یک انسان نشانه لذت. این ویژگی در سراسر جهان انسانی دیده می‌شود. این به آن معنا نیست که شوک فرهنگی وجود ندارد: سوپِ چشمِ گوسفند، تکان دادن سر که در برخی جاها به معنای «بله» است، حریم خصوصی در فرهنگ غربی، آیین ختنه، خواب نیمروزی بعدازظهر، ادیان، زبان‌ها، تفاوت در میزان لبخند زدن میان یک روس و یک پیشخدمت آمریکایی در رستوران—همه این‌ها نشان می‌دهد که در کنار ویژگی‌های جهان‌شمول انسانی، جزئیات فرهنگی بی‌شماری نیز وجود دارد. در واقع، شاخه‌ای کامل از دانش به نام انسان‌شناسی فرهنگی به مطالعه همین تفاوت‌های فرهنگی انسان‌ها اختصاص دارد. با این حال، به‌سادگی می‌توان بسترِ شباهت‌های بنیادی‌ای را که زیرِ بنای نوع بشر است بدیهی فرض کرد، ویژگی‌های مشترکی که «انسان بودن» را تعریف می‌کنند.
این کتاب کاوشی است در ماهیت همین طبیعت انسانی. مضمون اصلی آن این است که فهم طبیعت انسان بدون درک چگونگی تکامل آن ناممکن است، و فهم چگونگی تکامل آن نیز بدون درک تکاملِ جنسیت انسانی امکان‌پذیر نیست. زیرا محور اصلی تکامل ما، جنسیت بوده است. چرا جنسیت؟ بی‌تردید ویژگی‌های دیگری هم در طبیعت انسان وجود دارد، غیر از این سرگرمیِ پرسر‌وصدا و دردسرسازِ تولیدمثل. درست است، اما تولیدمثل تنها هدفی است که انسان‌ها برای آن «طراحی» شده‌اند؛ هر چیز دیگر وسیله‌ای برای رسیدن به همین هدف است. انسان‌ها گرایش‌هایی به بقا، خوردن، اندیشیدن، سخن گفتن و مانند آن را به ارث می‌برند، اما بیش از همه، گرایشی به تولیدمثل را به ارث می‌برند. کسانی از نیاکان ما که تولیدمثل کردند، ویژگی‌های خود را به نسل بعد منتقل کردند؛ کسانی که عقیم ماندند، چنین نکردند.»
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
فرمت:
PDF
تعداد صفحات:
23
آپلود شده توسط:
Ketabnak
Ketabnak
1404/10/11

کتاب‌های مرتبط

برای درج دیدگاه لطفاً به حساب کاربری خود وارد شوید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی خلاصه کتاب ملکه سرخ

تعداد دیدگاه‌ها:
0
دیدگاهی درج نشده؛ شما نخستین نگارنده باشید.

دانلود رایگان

اگر عضو نیستید در کمتر از یک دقیقه عضو شوید و کتاب اول خود را رایگان دریافت کنید.

ورود / ثبت‌نام

دانلود بدون معطلی

این کتاب را بدون نیاز به عضویت، خریداری کنید. پیش از خرید، می‌توانید از طریق گزینه مطالعه آنلاین، صفحاتی از کتاب را مشاهده کنید.

خرید   69,000 تومان
خلاصه کتاب ملکه سرخ
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک