رسته‌ها

انسان خردمند: مصور - جلد 1: پیدایش انسان

انسان خردمند: مصور - جلد 1: پیدایش انسان
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 30 رای
مترجم:
ع. کاظمی
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 30 رای
نسخه کمیک استریپ کتاب پر فروش انسان خردمند. هراری با هنرمندان مشهور کمیک، دیوید واندرمولن (نویسنده) و دانیل کازاناو (تصویرگر) همکاری کرده است تا داستان بشریت را به گونه ای جذاب برای بزرگسالان و نوجوانان به تصویر بکشد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
243
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
yashartr
yashartr
1400/08/08

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی انسان خردمند: مصور - جلد 1: پیدایش انسان

تعداد دیدگاه‌ها:
2
بخشوده:
یووال نوح‌هراری، استاد دانشگاه و نویسنده و تاریخ‌نویس صهیونیست است که او را در میان صهیونیست‌ها «متعادل» و «حامی صلح» معرفی می‌کنند! یووال نوح‌هراری توانسته است ضمن مخالفت با نتانیاهو که فردی رادیکال معرفی می‌شود، خود را فردی متعادل معرفی کند، اما اگر از مخالفت او با نتانیاهو بگذریم، او هیچ حرف متفاوتی نسبت به سایر صاحبنظران صهیونیست و حتی توده‌های شهرک‌نشین ندارد؛ او یک یهودی سکولار محسوب می‌شود و دلیل مخالفتش با نتانیاهو هم که یک یهودی بنیادگرای صهیونیست است، همین است، وگرنه در مبانی صهیونیست او هیچ تفاوتی با سایر صهیونیست‌ها ندارد. او همچون یک نظامی تندرو صهیونیست از حمله اتمی به ایران استقبال می‌کند و این اجازه را به رژیم‌صهیونیستی می‌دهد که، از گزینه حمله اتمی علیه ایران استفاده کند!
از سویی او هم ۸۰ سال اشغال کشور فلسطین و اجبار مردم به آوارگی از سوی صهیونیست‌ها را نادیده می‌گیرد و همچون همه صهیونیست‌ها و حامیان افراطی آنها، حماس و مقاومت فلسطینی را متهم به آغاز درگیری‌ها با اسرائیل می‌کند، در حالی که از یک فرد تحصیلکرده و نویسنده‌ای مثلاً روشنفکر انتظار می‌رود تاریخ را درست روایت کند و اگر می‌خواهد در مورد موضوعی اظهار نظر کند، ابتدا اطلاعات کافی در مورد آن کسب کند. نوح‌هراری گرچه اصالت را به علم می‌دهد ! اما عملاً غیردقیق‌ترین موضع‌گیری‌ها را در سیاست طرح می‌کند و به علم تاریخ وفادار نمی‌ماند!
او البته با دموکراسی هم مخالف است و انتخابات را با این توضیح که رأی‌دهندگان قادر به تشخیص مصلحت خود نیستند، زیر سؤال می‌برد.نوح‌هراری معتقد به همجنس‌بازی است و با رئیس دفتر خود که پسر جوانی به نام «ایتزیک یهو» است ازدواج کرده است.
نوح‌هراری با ظاهر فیلسوف و روشنفکر خود توانسته است مخاطبان بسیاری در جهان برای خود دست و پا کند، اما حالا بر بستر همین شهرت، برای مخاطبانش از لزوم جنگ اتمی اسرائیل علیه ایران می‌گوید. نکته جالب در مورد این فرد، انتشار کتاب‌هایش در ایران است، یعنی در همین ایرانی که یووال نوح‌هراری برای خوردن بمب اتم بر سر مردمش، تئوری‌سازی می‌کند و مجوزش را به صهیونیست‌ها می‌دهد، کسانی هستند که دنبال ترویج افکار او از طریق انتشار کتاب‌هایش در ایران هستند! تاکنون حداقل ۱۲ دوره از کتاب‌های او تا سال ۱۳۹۸ در ایران چاپ شده است. از سال ۱۳۹۸ انتشار کتاب‌های او در ایران ممنوع شد، اما گویا همچنان برخی انتشارات اقدام به انتشار محتوای مدنظر این نویسنده صهیونیست و جنگ‌طلب در ایران می‌کنند.
روزنامه اعتماد در انتهای یادداشتی به قلم حمزه کرمی، دکترای فلسفه تطبیقی که در مورد صحبت‌های اخیر نوح‌هراری مطرح کرده است، نکته قابل تأملی را بیان می‌کند: «همه این‌ها حکایت از مأموریتی دارد که یووال نوح‌هراری در دنیای امروز بر عهده گرفته است و آن اینکه توجیه‌گر فلسفی و تاریخی و جاده‌صاف‌کن برنامه‌های استعمار هوشمند جدید باشد! البته در تاریخ فلسفه اینگونه عملکرد‌های ناصواب از سوی معدود فیلسوفانی که آلت دست سیاستمداران و کارتل‌ها و تراست‌های جهانی قرار گرفته‌اند، در گذشته نیز وجود داشته است. همانطور که هایدگر، توجیه‌گر تجاوزات و کشتار ۸۵میلیون تن از مردم جهان در جنگ جهانی دوم از سوی هیتلر بود و به رغم داشتن صلاحیت‌های علمی بسیار بالاتر از نوح‌هراری به بشریت خیانت کرد، اینک به نظر می‌رسد نوح‌هراری مأموریت مشابهی را در جهان معاصر، علیه بشریت برعهده گرفته است.» بیراه هم نیست، نوح‌هراری ساخته شده تا توجیه‌گر جنایات صهیونیست‌ها باشد؛ یک فیلسوف صهیونیست در خدمت صهیونیسم.

جملاتی از کتاب \" انسان خردمند؛ تاریخ مختصر بشر \"، نوشته دکتر یووال نوح هراری
\" همه گونه ‌های انسانی، علی‌ رغم تفاوت ‌های زیادشان، چند ویژگی مشترک دارند که آنها را از موجوات دیگر متمایز میکند. بارزترین ویژگی این است که انسان، در قیاس با سایر جانداران، مغز فوق ‌العاده بزرگ‌ تری دارد \".(صفحه ۲۹)
\" ۱۵۰هزار سال قبل، انسان ‌ها با وجود استفاده از آتش هنوز موجوداتی کم ‌اهمیت بودند. حالا دیگر میتوانستند شیرها را فراری دهند، خود را در شب ‌های سرد گرم کنند، و جنگلی را به آتش بکشند. اما اگر همه گونه‌ های انسانی موجود را به حساب آوریم، شاید تعدادشان هنوز از یک میلیون انسان ساکن در مجمع‌ الجزایر اندونزی و شبه‌ جزیره ایبری فراتر نمیرفت؛ این یعنی صرفا یک نقطه روی صفحه رادار زیستبومی \".(صفحه ۳۶)
\" چرا مردم خود را با غذاهای پرکالری که برای جسمشان هم مضر است خفه میکنند؟ جوامع مرفه امروزی درگیر بلای چاقی هستند که به سرعت دارد به کشورهای در حال رشد هم سرایت میکند. تا وقتی که عادات غذایی نیاکان خوراک جویان را بررسی نکنیم، یافتن علت زیاده‌ روی ما در خوردن غذاهای پرچرب و بسیار شیرین معما باقی می ‌ماند. در علفزارهای استوایی و جنگل ‌هایی که آنها سکونت داشتند غذاهای شیرین پرکالری بسیار کمیاب و منابع غذایی به طور کلی کم بود. ۳۰هزار سال پیش، خوراک‌_جو عادی تنها به یک نوع غذای شیرین دسترسی داشت و آن میوه‌ های رسیده بود. اگر یک زن عصر حجری به یک درخت پر از انجیر بر میخورد منطقی ‌ترین کار این بود که، قبل از آن که بابون‌ های محلی آن درخت را لخت کنند، تا جایی که میتواند از آن انجیرها بخورد. غریزه زیاده‌ روی در خوردن غذاهای پرکالری جزئی از ژن‌ های ما شد. امروزه ما شاید در آپارتمان‌ های بسیار بلند با یخچال ‌هایی پر از غذا زندگی کنیم، ولی دی ‌ان ‌ای ما هنوز گمان میکند که در علفزارهای استوایی به سر می ‌برد. برای همین است که اگر یک لیوان بستنی در یخچال پیدا کنیم آن را کامل می ‌بلعیم و پشتش هم یک شیشه بزرگ نوشابه را تا ته سر می‌ کشیم \".(صفحه ۷۴)
\" اما از منظر گله حیوانات، و نه چوپان‌ ها، نمیتوان به نتیجه دیگری به جز این رسید که انقلاب کشاورزی برای اکثر حیوانات اهلی شده فاجعه‌ ای وحشتناک بود. موفقیت تکاملی این حیوانات بی‌ معنی است. یک کرگدن وحشی کمیاب در آستانه انقراض شاید بسیار خوشبخت ‌تر از گوساله ‌ای باشد که ناچار است تمام زندگی کوتاه خود را در قفسی تنگ سپری کند و پروار شود تا استیک لذیذی از آن تهیه کنند. کرگدن خوشنود ناراضی نخواهد بود از اینکه جزو آخرین اعضای گونه ‌اش است. موفقیت عددی گونه گوساله تسلی خاطر اندکی است در برابر درد و رنجی که هر یک از افراد این گونه بدان دچار هستند \".(صفحه ۱۴۶)
\" انقلاب کشاورزی یکی از بحث‌ برانگیزترین وقایع تاریخ است. بعضی طرفداران دو آتشه آن ادعا میکنند که این انقلاب بشر را در مسیر رفاه و ترقی قرار داد. دیگران آن را منجر به تباهی بشر میدانند و معتقدند که نقطه عطف سرنوشت‌ سازی بود که باعث شد انسان خردمند همزیستی صمیمانه خود با طبیعت را رها کند و به سوی حرص و آز و ازخود بیگانگی بشتابد. این مسیر، به هر سمتی که بود، راه برگشتی نداشت. کشاورزی جمعیت را چنان به سرعت و از اساس افزایش داد  که هر جامعه کشاورزی پیچیده‌ ای اگر به شکار و گردآوری خوراک باز می ‌گشت دیگر نمیتوانست مثل سابق به بقای خود ادامه دهد \".(صفحه ۱۴۹)
\" پول سکه و اسکناس نیست. پول هر آن چیزی است که انسان‌ ها تمایل دارند با استفاده از آن بتوانند به طور نظام‌ مند ارزش چیزهای دیگر را به منظور مبادله کالاها و خدمات نشان دهند \".(صفحه ۲۵۲)
\" تنها نظام مبتنی بر اعتماد مخلوق انسان ‌هاست که تقریبا هر شکافی میان فرهنگ‌ ها را پر می‌کند و کسی را بر پایه گرایش‌ های دینی یا جنسیتی یا نژادی یا سنی مورد تبعیض قرار نمیدهد. در سایه وجود پول حتی کسانی که همدیگر را نمی‌ شناسند و به یکدیگر اعتماد ندارند میتوانند همکاری موثری با یکدیگر داشته باشند \".(صفحه ۲۶۴)
\" انسان ها برای این نمی میرند که خدایان مقرر کرده اند، بلکه به دلیل کاستی های فنی می میرند. و هر مسئله فنی هم راه حلی فنی دارد.غلبه بر مرگ؟ شاید روزی بر فرشته مرگ هم غلبه کند. مرگ در مورد مرگ و میر نوزادان بیش از هر عرصه دیگری با شکست روبرو شد \".(صفحه ۳۷۲)
\" اولین خط آهن تجاری جهانی در ۱۸۳۰ در بریتانیا افتتاح شد. در ۱۸۵۰ کشورهای غربی ۴۰هزار کیلومتر راه‌آهن داشتند، اما در تمام آسیا و آفریقا و آمریکای لاتین فقط ۴هزار کیلومتر خط آهن وجود داشت. در ۱۸۸۰، غرب به خود می ‌بالید که بیش از ۳۵۰هزار کیلومتر خط آهن دارد، در حالی که در سایر نقاط دنیا فقط ۳۵هزار کیلومتر راه‌آهن وجود داشت (و بیشتر آن را هم انگلیسی‌ها در هند کشیده بودند) \".(صفحه ۳۹۱)
\" پس از سال ۱۹۰۸، و بخصوص بعد از سال ۱۹۴۵، طمع سرمایه ‌داری عمدتا به دلیل ترس از کمونیسم، تا حدود مهار شد. اما بی‌ عدالتی هنوز حکم ‌فرماست. کیک اقتصادی ۲۰۱۴ بسیار بزرگ ‌تر از کیک سال ۱۵۰۰ است، اما آن چنان نامساوی تقسیم شده است که بسیاری از دهقانان آفریقایی و کارگران اندونزی بعد از یک روز کار سخت با غذایی کمتر از غذای اجدادشان در ۵۰۰ سال قبل به خانه بر میگردند. ممکن است رشد اقتصاد مدرن هم مثل انقلاب کشاورزی، فریبی بسیار بزرگ از کار درآید \".(صفحه ۴۵۷)
\" انسان دیگر به حیوانات به چشم موجوداتی زنده که درد و رنج و اندوه را حس میکنند نگاه نمی کند و با آنها مثل ماشین رفتار می کند \".(صفحه ۴۶۹)
\" در مجموع امروزه ده‌ها میلیارد حیوان در دامداری‌ ها زندگی میکنند که بخشی از خط تولید ماشینی هستند و در حدود ۵۰ میلیارد از آن‌ها سالانه کشته میشوند. این روش‌ های صنعتی دامداری به افزایش بی ‌سابقه‌ تولیدات کشاورزی و ذخایر غذایی انسان ‌ها انجامیده است. پرورش صنعتی حیوانات در کنار ماشینی شدن کشت گیاهان، اساس کل نظام اقتصادی _ اجتماعی مدرن است \".(صفحه ۴۷۴)
\" پولی که جمعیت آمریکا هر ساله صرف برنامه های لاغری میکند بیشتر از پولی است که برای سیر کردن تمام گرسنگان دنیا لازم است \".(صعحه ۴۷۷)
\" و سرانجام، فقط در صورتی میتوانیم به خاطر دستاوردهای بی ‌سابقه‌ انسان خردمند امروزی به خود ببالیم که سرنوشت تمام موجودات دیگر را کاملا نادیده بگیریم. بخش ‌های زیادی از نعمات مادی که به آن فخر می‌ فروشیم و از ما در مقابل بیماری ‌ها و قحطی محافظت میکند به بهای شکنجه و قربانی شدن میمون‌ های آزمایشگاهی، گاوهای شیرده، و مرغ‌ های تسمه‌ نقاله‌ای به دست آمده است. در طی دو قرن اخیر، ده‌ ها میلیارد از آن‌ها قربانی نظامی از استثمار صنعتی بوده ‌اند که قساوتش در تاریخ سیاره زمین بی‌ سابقه بوده است. اگر فقط یک دهم آن چه را فعالان حقوق حیوانات مطرح میگنند بپذیریم، پس چه ‌بسا کشاورزی صنعتی مدرن بزرگ ‌ترین جنایت تاریخ باشد \".(صفحه ۵۱۷)
\" چند لحظه به خویشاوندان و دوستان تان فکر کنید. افرادی را میشناسید که هرچه هم به سرشان بیاید نسبتا شادند. و کسانی هم هستند که علی رغم تمام نعماتی که از این دنیا به آنها می رسد ، همیشه ناراضی اند. ما بیشتر مایلیم فکر کنیم که اگر محل کارمان را عوض کنیم یا ازدواج کنیم یا رمانی را که می نویسیم به اتمام برسانیم یا خودروی جدیدی بخریم یا وام مان را بپردازیم ، عرش را سیر خواهیم کرد. اما وقتی که به هرچه آرزو داریم برسیم باز هم خوشبخت تر نخواهیم بود. خریدن خودرو یا نوشتن رمان تغییری در بیوشیمی ما به وجود نمی اورد. اینها می توانند لحظاتی بیوشیمی ما را تغییر دهند اما خیلی زود به جای اول خود باز می گردد \".(صفحه ۵۲۸)
\" اعمال ما بخشی از طرح الهی هستی نیست، و اگر سیاره زمین فردا صبح نابود شود، عالم هستی احتمالا مطابق معمول به حیاتش ادامه می دهد. تا آنجا که در این لحظه می توانیم بگوییم هیچ کس دلتنگ ذهنیت بشری نخواهد شد \".(صفحه ۵۳۴)
\" متاسفانه حاکمیت انسان خردمند بر زمین تا کنون چندان حاصلی به بار نیاورده است تا به اعتبار آن بر خود ببالیم. ما محیط اطرافمان را تحت کنترل درآورده ‌ایم، محصولات غذایی را افزایش داده‌ ایم، شهرها ساختیم، امپراتوری ‌ها برپا کردیم و شبکه‌ های تجاری گسترده ایجاد کردیم. اما آیا توانستیم از میزان رنج در جهان بکاهیم؟ بارها ثابت شده است که افزایش دائمی قدرت بشر لزوما به رفاه آحاد انسان ‌های خردمند نینجامیده است و منجر به فلاکتی غیرقابل تصور برای موجودات دیگر شده است \".(صفحه۵۶۷)
انسان خردمند: مصور - جلد 1: پیدایش انسان
عضو نیستید؟ ثبت نام در کتابناک