رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر شما صاحب حقوق مادی این کتاب هستید، می‌توانید اجازه نشر رایگان نسخه الکترونیکی آن را به ما بدهید یا آن را از طریق کتابناک به فروش برسانید.
برای اطلاعات بیشتر صفحه «شرایط و قوانین فروش» را مطالعه کنید.

نصرت الدوله فیروز: از رویای پادشاهی تا زندان رضا شاهی

نصرت الدوله فیروز: از رویای پادشاهی تا زندان رضا شاهی
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 41 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.5
با 41 رای
خواننده عزیز، این کتاب تنها سرگذشت پرفراز و نشیب یکی از سیاستمداران معاصر ایران نیست - سیاستمداری که زمانی در کنار کاخ باکینگهام در رویای پادشاهی خود بسر می برد و مدتی در کنج زندان سمنان روزی هزاربار برای خود آرزوی مرگ می کرد- بلکه گوشه ای از تاریخ معاصر ایران است که از اواخر سلسله قاجار شروع می شود و در سالهای میانه پادشاهی رضاخان پهلوی پایان می پذیرد.
آری، سخن از نصرت الدوله فیروز یکی از بازیگران صحنه سیاست در اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است. فیروز میرزا نصرت الدوله که بعدها نام خانوادگی خود را((فیروز)) انتخاب کرد حدود 1364 شمسی از بطن عزت ملک خانم عزت السلطنه که پنجمین دختر مظفرالدینشاه قاجار بود متولد شد. پدرش (عبدالحسین فرمانفرما)هنوز سالار لشگر لقب داشت و جوانی در آستانه سی سالگی بود.
((از مردان تاریخساز و سیاستمدارانی که نقش مهمی در تاریخ پهلوی ایفا نمودن، همچون تیمورتاش و علی اکبر داور،نصرت الدوله نیز در جمع این دو تن قرار داشته که سرانجامشان چیزی جز مرگ در زندان و یا خودکشی آنهم به شکلی مرموزنبوده است...))
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
kaydan
kaydan
1395/11/04

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی نصرت الدوله فیروز: از رویای پادشاهی تا زندان رضا شاهی

تعداد دیدگاه‌ها:
6
ایجاد شبکه ای از مدارس و در نهایت دانشگاه و در پی آن افزایش سواد و گسترس کتاب و کتاب خوانی خدمتی است که جای هیچ بحث ندارد اما رضا شاه سوگمندانه از دیدگاه سیاسی دست به پرورش نسل جدید سیاسیون نزد. خودکشی داور در خانه نشین شدن فروغی همه ناشی از مجموعه عواملی است که می توان از آن به عنوان شک و بدبینی مفرط نام برد.
پس از شهریور 1320 عده ای از خاندان قاجار سعی در تطهیر افرادی همچون نصرت الدوله را داشتند اما خلاف وثوق الدوله که سیاسمت مدار و ادیبی کهنه کار بود و برای امضای قرارداد 1919 که به ناحق به عنوان تحت الحمایگی ایران از آن نام برده دلایلی داشت, نصرت الدوله به دلیل غرور بیش از اندازه و دستانی چسبناک هیچگاه نتوانست به عنوان یک شهید مبارزه با دیکتاتوری در تاریخ جایی برای خود دست و پا نماید.
[quote='mahdiavax']اگر رضا شاه تنها کار درستی در زمان پادشاهی خود کرده باشد همین کشتن نصرت الدوله فیروز -- تیمور تاژ و سردار اسد بختیاری است[/quote]
دوست گرامی نام علی اصغر داور را نیز از قلم انداختید!
رضاشاه به نوعی با مصادره کردن بسیاری از اموال و املاک عبدالحسین فرمانفرمائیان به او قول حفظ جان خود و پسرش را داد،دیری نپایید که بر سرعهد خود نه ایستاد و فیروز(فرزند فرمانفرمائیان) را در زندان سمنان دستور قتلش را صادر نمود!
کسی که با ولی نعمت خود چنین کند مطمئنا با دیگران چه ها خواهد کرد. نباید فراموش کنیم اگر رضا ماکسیمی رضا شاه شد از دولتی فرمانفرمائیان بزرگ و سپس بسیاری از بزرگانی بود که او را تا رسیدن به قدرت و سلطنت همراهی نمودن.
ستاره فرمانفرمائیان در کتاب خاطرات خود(دختری از ایران) و همچنین منوچهر فرمانفرمائیان در کتاب نفت و خون به برخی از واقعیتهای تاریخی دوران رضا شاه و جایگاه او آن زمان که سربازی ساده در هنگ قزاق حکومتی زیر فرمان عبدالحسین فرمانفرمائیان خدمت می نمود اشاره نموده اند که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
[quote='mahdiavax']اگر رضا شاه تنها کار درستی در زمان پادشاهی خود کرده باشد همین کشتن نصرت الدوله فیروز -- تیمور تاژ و سردار اسد بختیاری است[/quote]
جک بود دیگه
آره؟
از دید نوکران و چاکر منشان خسروان سنجه داد و درستی بوده اند و هر چه کرده اند شیرین بوده است اما از دید کسانی که مرده ریگ نیاکان را ـ فراتر از خواست و پسند پیشینیان و با سنجه های غیرشخصی ـ بررسی و ارزیابی می کنند ؛ برتری ها و کاستی های ناگزیر ساختار پایه داوری است .
اگر رضا شاه تنها کار درستی در زمان پادشاهی خود کرده باشد همین کشتن نصرت الدوله فیروز -- تیمور تاژ و سردار اسد بختیاری است
کشتن مردان توانمند به ویژه آنان که سهمی در برکشیدن شاه معین و افزایش قدرت او داشته اند ؛ از فرط تکرار ، پیامد ناگزیر نظام پادشاهی به نظر می رسد .
نصرت الدوله فیروز: از رویای پادشاهی تا زندان رضا شاهی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک