رسته‌ها
با توجه به وضعیت مالکیت حقوقی این اثر، امکان دانلود آن وجود ندارد. اگر شما صاحب حقوق مادی این کتاب هستید، می‌توانید اجازه نشر رایگان نسخه الکترونیکی آن را به ما بدهید یا آن را از طریق کتابناک به فروش برسانید.
برای اطلاعات بیشتر صفحه «شرایط و قوانین فروش» را مطالعه کنید.

سیرت جلال الدین منکبرنی : جلال الدین خوارزمشاه

سیرت جلال الدین منکبرنی : جلال الدین خوارزمشاه
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 50 رای
امتیاز دهید
5 / 4.6
با 50 رای
تعداد صحیح صفحات : 522

تصحیح، تعلیق و مقدمه: مجتبی مینوی

سیرت جلال الدین مینکبرنی سرگذشت پسر سلطان محمد خوارزمشاه است در مدت یازده سال: «داستان» مختصر جنگهای اوست با چنگیز و لشکر مغول و،سپاه بردن او بنواحی مختلف و فتوحات و شکستهای او و،وقایع ایلغار مغول و تاتار و خرابیهای فراوان‏ و بلاهای بیشماری که در آن ترکتازیها و پیکارها اقوام تاتار و ترک و مغول به سرزمین و مردم ایران و ممالک مجاور آن رسانیده و چشانیده‏اند.بعنوان مقدمه از سیرت و رفتار علاء الدین محمد خوارزمشاه و نبردهای او و،تهورهای سفیهانهء او در قبال خلیفهء عباسی و، رعب و هراس کودکانهء او در برابر قشون جرار مغول،که منجر به هزیمت و بخواری مردن‏ او و مبتلا گشتن مسلمین در پنجهء غارتگران و خونریزان خوارزمی و تاتار گردید هم‏ بحث مختصری شده است.
این داستان را شهاب الدین محمد خرندزی نوشته است که شش هفت سالی منشی‏ جلال الدین بوده و در بسیاری از سفرها و لشکرکشیها و میدانهای کارزار با وی همراه بوده‏ است.کتاب را اصلا بزبان عربی نوشته بوده و ظاهرا در همان قرن(قرن هفتم هجری) شخص دیگری آن را بفارسی ترجمه و تحریر کرده است.از این ترجمهء فارسی نسخه‏ای‏ (ظاهرا منحصربفرد)در کتبخانهء شخصی مرحوم مکرمین خلیل یینانچ استاد تاریخ در دانشگاه استانبول موجود بود که آن را بنده در1329 هـ.ش.در نزد او دید و از وی‏ خواهش کرد که عکسی از ان ببنده ببخشد و آن بزرگ پذیرفت.پس از چندی عکس را تهیه کرد و توسط مرحوم استاد عباس اقبال آشتیانی از برای بنده گسیل داشت،ولی ببنده‏ نرسید.اقبال درگذشت و کتابهای او را بدانشگاه طهران فروختند و این عکس در آن میان بود.دانشگاه آن را به بنده امانت داد و من برای چاپ تصحیح و آماده‏اش کردم و بنگاه‏ ترجمه و نشر کتاب متعهد طبع و نشر آن گردید.و بعد ها در یک جلد به همت استاد مجتبی مینوی در انتشارات علمی فرهنگی به چاپ رسید.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
آپلود شده توسط:
poorfar
poorfar
1392/09/28

کتاب‌های مرتبط

درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی سیرت جلال الدین منکبرنی : جلال الدین خوارزمشاه

تعداد دیدگاه‌ها:
10
ببینید عزیزان وقتی در دل تاریخ از ترک ها نام میبریم به معنی یک قبیله و طایفه خاص نیست. ای کاش واژه های بیشتری داشتیم تا خیلی مطالب را از هم جدا میکردیم. ما برای مثال از دویست سال قبل اسلام و از روزگار ساسانیان هون ها را داریم که از دل آسیای مرکزی به اروپا می تازند این ها هم قومی از ترکها هستند. یا بعدتر امپراتوری ترکها خیلی قبلتر از مغول ها در منطقه مغولستان تشکیل می شود و با تجزیه آن خیلی از اقوام داخلی مهاجرت می کنند به سمت ماوراالنهر مثل اغوزها که خودشون 22 قبیله بودند ...در کل اینکه ترک های تاریخ بسیار بسیار متنوع هستند
;-(کتابی بسیار خوب در جهت شناخت تاریخ عهد مغول
در مورد حضور ترکان در ایران به تاریخ طبری مراجعه شود از جنگ ترکان آذربایجان ایران با یمینی ها (بابلی ها؟) در دوران جمشید پیشدادی سخن گفته شده است. تازه ترکان خزر در دوره ساسانی کناره دریاچه خزر زندگی می کردند و با ساسانیان درگیر بودند. گؤک ترک ها نیز شرق دریاچه ی خزر را در اختیار داشتند. غلام ترک امام حسین از ایران (اذربایجان) بوده و در کربلا شهید شده است(منتهی الامال شیخ عباس قمی ). هرچند که اگر از زبان ترکی آگاهی داشته باشید می توانید زبان ترکی را با زبان سومری مقایسه کرده و به ترک بودن سومریان اطلاع یابید . سومریان در هزاره چهارم یا قبل از آن از ایران کوچیدند و در میان رودان ساکن شدند اما پس از ورود و یورش اقوام سامی اکدی و بابلی مورد ستم واقع شده و دوباره به ایران و چین و دیگر نقاط پراکنده شدند.
اما در مورد خوارزمشاهیان که همگی ترک بودند.
علت حمله مغول عقیده آنان این بود که خدای آسمان (تنگری ) یکی است و امپراتور روی زمین نیز باید یکی باشد (تاریخ مغول اشپولر). بنابراین حمله به حمله سرزمین هدف مغولان بوده است اما از خوارزمشاهیان وحشت داشتند و غایرخان بدرستی جاسوس بودن کاروان چنگیز را تشخیص داد و آنان را کشت( بجز یکی دو نفر).
معنای مَنگو بِرتی: منگو در مغولی ذو معادل ترکی آن بَنگو به معنای ابدی و جاودان است. برتی (وئردی در ترکی نوین ) به معنای داد و عطیه و هبه
معنای منگو برتی ؛ آلله وئردی (خدا داد) است.
منگو برتی در واقع از شجاعان روزگار است اما بخت با وی یار نبوده است.
هرکه در ایران زندگی میکند ایرانیست چه پیش از اسلام و چه پس از اسلام همه ما می دانیم که با جهانگشایی عربان در سال های دوازده و سیزده سده ی نخست هجری پای آنان به ایران باز شد و همان عربان بودند که در سده های سه و چهار هجری پای ترکان را به ایران باز کردند واین به ما می گوید که عرب و ترک پیش از اسلام در ایران نبوده اند و اسلام پای آنان را به ایران باز کرد و هرچه زمان بگذرد عرب و ترک نیز بیش از پیش ایرانی تر می شوند
فکر میکنم واژه ترک و رویدادها و حوادث مربوط به آنها باید بازخوانی شود، تا انجائی که ما خواندیم ترک بودن خوارزمشاه هیچ ارتباطی با اقوام ترک زبان فعلی ساکن در ایران ندارد ، در قرون 4،5،6 و... قوم ترک به اقوام ساکن در ان طرف آمودریا و سیر دریا( جیحون وسیحون) اطلاق می شد و معروفترین خاندانشان هم حکومت غزنویان را بنا نهادند،که در تاریخ از جمله تاریخ بیهقی بخش عده ای از حوادث انها امده است و...
اصالت خوارزم شاه ترکه و مادر جلال الدین ترکمن هست.
تا کی باید شما از ترک ها اظهار تنفر کنید در خلاصه از حمله ترک به به خوارزمشاه صحبت میشود.در حالیکه خوارزمشاه دارای اصل و نصب ترک هستند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سیرت جلال الدین منکبرنی : جلال الدین خوارزمشاه
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک