رسته‌ها
اقتصاد سیاسی خودمانی
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 62 رای
نویسنده:
امتیاز دهید
5 / 4.4
با 62 رای
430 صفحه

اقتصاد سیاسی عبارت است از علم قوانین تولید و توزیع نعمت‌های مادی در مراحل مختلف تکامل جامعه انسانی. پیدایش اقتصاد سیاسی در قرن هجدهم به مردم در زمینهٔ نظام تأمین نیازها (یعنی شیوهٔ توزیع و تولید کالاها به هدف تأمین نیازها) کمک شایانی کرد و اصطلاح «اقتصاد سیاسی» جایگزین اصطلاح قدیمی «اقتصاد» شد. در واقع اقتصاد از یونانی به معنی «اقتصاد خانواده» (یا "تدبیر منزل" مربوط به جامعه‌هایی که اکثر کالاهای مورد نیاز در خانواده تأمین می‌شود) در نظر گرفته شده بود و واژهٔ «اقتصاد سیاسی» به مدیریت امور اقتصادی دولت مرتبط می‌شد. در ابتدا این اقتصاد به دولتمردان در ادارهٔ بهتر امور اقتصادی دولت کمک می‌کرد.
اقتصاد سیاسی یک روش مطالعه علمی دربارهٔ پدیده‌های اجتماعی است. این رهیافت بر وجود ارتباط میان مؤلفه‌های سیاسی و اقتصادی در شکل‌دادن به پدیده‌های اجتماعی مبتنی است. به همین دلیل اگرچه اغلب زیرمجموعه علم اقتصاد دانسته می‌شود، باید آن را چیزی فراتر از علم اقتصاد محض دانست؛ اقتصاد سیاسی Political Economy یا به شکل اختصاری PE است، اما علم اقتصاد Economics. مثلاً برای تحلیل رفتار انتخاباتی طبقات مختلف به منافع اقتصادی آن طبقات رجوع می‌شود یا تأثیر اقتصادی یک تصمیم‌گیری سیاسی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.
بیشتر
اطلاعات نسخه الکترونیکی
تعداد صفحات:
109
فرمت:
PDF
آپلود شده توسط:
درباری
درباری
1402/03/13
درج دیدگاه مختص اعضا است! برای ورود به حساب خود اینجا و برای عضویت اینجا کلیک کنید.

دیدگاه‌های کتاب الکترونیکی اقتصاد سیاسی خودمانی

تعداد دیدگاه‌ها:
5
ممنون آقای سیف هستیم که حاصل زحمت چندین دهه‌ای خود را رایگان در اختیار قرار می‌دهد تا بلکه از راه فرهنگ، خللی در اقتصاد سیاسی کنونی ایجاد کند.
با سلام خدمت تمامی دانشپژوهان در حوزه های اقتصاد سیاسی و جامعه شناسی
نکته مهم و مناقشه برانگیز در تمامی متون اجتماعی و اقتصادی تمامی اندیشمندان ایرانی حتی اساتید دانشگاه در این است که درک انان از اقتصاد سیاسی در این خلاصه شده که مسئولین اقتصاد و متصدیان این بخش چه نقشی در تنظیم سیاستهای این حوزه دارند.حال این که این تحلیل فرسنگها با واقعیت مد نظر کلاسیکهای این رشته مثل ژان باتیسث و ادام اسمیت و ریکاردو و البته مارکس که منتقد ان بود فاصله دارد.سیاست در این نحله به معنی ارسطویی کلمه بررسی میشود -انسان حیوانی سیاسی است-یعنی نقشی که اقتصاد در تکوین و تکامل سازواره انسانی و ارگانیسمهای اجتماعی وسیاسی و ربانی به صورت تمهید و نه هوشمندانه بازی میکند.نقش مکانیزمهای اقتصاد و شیوهای تولید در هر مرحله خاصی از تکامل اجتماعی سرمایه و برعکس ارتباط دیالکتیکی سرمایه با طبیعت انسانی و محیط مادی و بلعکس ارتباط نیروهای تولید در هر مرحله از تکوین و تکامل با سیاست فرهنگ و جامعه و تضاد و برهم کنش این عوامل با خویش و کلیه نیروهای مولده اعم از اجتماعی و طیبعی. ARIAN FROM LSE
سپاسگذارم به خاطر تمامی این اطلاعات ارزنده.
همیشه پایدار و سربلند و سلامت باشید.
اقتصاد سیاسی خودمانی
عضو نیستید؟
ثبت نام در کتابناک